Παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά, πλήρως αυτόνομα πλοία στην Νορβηγία

Τα πρώτα ηλεκτρικά και πλήρως αυτόνομα Ro-Ro μεταφοράς φορτηγών παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νορβηγία.

Παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά, πλήρως αυτόνομα πλοία στην Νορβηγία

Τα πρώτα ηλεκτρικά και πλήρως αυτόνομα Ro-Ro μεταφοράς φορτηγών παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νορβηγία.

Παραδόθηκαν στην Νορβηγία, την περασμένη εβδομάδα, τα πρώτα ηλεκτρικά και πλήρως αυτόνομα Ro-Ro μεταφοράς φορτηγών και αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους για λογαριασμό του μεγαλύτερου διανομέα λιανικής της χώρας. Πρόκειται για την αρχή μίας διετούς δοκιμαστικής περιόδου, πριν αποκτήσουν πλήρη πιστοποίηση για αυτόνομη πλεύση.

Τα δύο πλοία, τα οποία έχουν μήκος περίπου 67 μέτρα, ναυπηγήθηκαν στην Ινδία για την Asko Maritime, ένα νέο τμήμα της επιχείρησης λιανικής.

Έλεγχος από τη στεριά

Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν πλήρως αυτόνομα, μεταφέροντας ρυμουλκούμενα φορτηγά στο φιόρδ του Όσλο της Νορβηγίας. Μόλις πιστοποιηθούν πλήρως, θα λειτουργούν από ένα χερσαίο κέντρο που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία από την Massterly, μια κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Wilhelmsen και Kongsberg.

Τα πλοία ονομάστηκαν Marit και Therese κατά την τελετή ονοματοδοσίας στο Moss Havn της Νορβηγίας στις 15 Σεπτεμβρίου προς τιμήν δύο ολυμπιονικών.

Κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου πιστοποίησης, τα σκάφη θα λειτουργούν με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου. Μόλις πιστοποιηθούν, το σχέδιο προβλέπει τα πλοία να λειτουργούν χωρίς πλήρωμα και ως μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος μεταφορών χωρίς εκπομπές CO2.

Τα πλοία τροφοδοτούνται από μπαταρίες χωρητικότητας 1846 kWh και θα επαναφορτίζονται αυτόματα ενώ είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!