Κίνα: Άλμα στις πωλήσεις των οχημάτων τον Αύγουστο

Την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις των οχημάτων στην Κίνα για τον Αύγουστο.

Κίνα: Άλμα στις πωλήσεις των οχημάτων τον Αύγουστο

Την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις των οχημάτων στην Κίνα για τον Αύγουστο.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα κατέγραψαν τον Αύγουστο αύξηση 28,9% σε ετήσια βάση, την υψηλότερη εδώ και μία δεκαετία, χάρη στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένωση του κλάδου.

Συνολικά, τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν 1,87 εκατ. οχήματα, όπως ανακοίνωσε η κινεζική ένωση επιβατικών αυτοκινήτων (CPCA).

Οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις οχημάτων κατέγραψαν σημαντική μείωση τον Μάιο (-17% σε ένα χρόνο) αλλά κυρίως τον Απρίλιο (-40,4%), η μεγαλύτερη από το 2020.

Για να στηρίξει τον συγκεκριμένο κλάδο εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας στην Κίνα και εξασθένισης της κατανάλωσης, η κυβέρνηση δημοσίευσε τον Ιούλιο σειρά μέτρων προκειμένου να δοθούν κίνητρα για αγορά αυτοκινήτου. Τότε συζητήθηκε η πιθανή παράταση των φοροελαφρύνσεων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Το μέτρο αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά τον περασμένο μήνα, κάτι που επέτρεψε στον κλάδο να το εκμεταλλευθεί.

Η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Geely είδε τις πωλήσεις της να καταγράφουν άλμα τον Αύγουστο κατά 429% σε ετήσια βάση. Στην Κίνα, η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!