Baidu: Ταξί-Ρομπότ χωρίς οδηγό

Η Baidu έλαβε άδεια απο τοπική κυβέρνηση για το “Αpollo Go Robotaxi” της, να αποφεύγει σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος του οδηγού.

Baidu: Ταξί-Ρομπότ χωρίς οδηγό

Η Baidu έλαβε άδεια απο τοπική κυβέρνηση για το “Αpollo Go Robotaxi” της, να αποφεύγει σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος του οδηγού.

Η Baidu είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας στην οποία δόθηκε άδεια απο τοπική κυβέρνηση της Κίνας για την μετακίνηση ταξί-ρομπότ τα οποία δεν θα έχουν άνθρωπο για οδηγό αλλά θα οδηγούνται αυτόνομα.  Έτσι, έπειτα απο την άδεια αυτή, δίνεται η δυνατότητα στην Baidu να αποφεύγει εντελώς, σε κάποιες περιπτώσεις, το κόστος της ανθρώπινης εργασίας.

Σε πρώτη φάση, η άδεια που δόθηκε είναι μικρής εμβέλειας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα ρομποταξί που θα κάνουν δρομολόγια μεταξύ δύο προαστιακών περιοχών της Γουχάν και της Τσονγκκίνγκ, δύο μεγάλων κινεζικών πόλεων.

Επιπλέον, οι δημοτικές αρχές σε όλη την Κίνα έχουν εκδώσει έναν αυξανόμενο αριθμό αδειών τον τελευταίο χρόνο που επιτρέπουν στις εταιρείες ρομποταξί να λειτουργούν και να χρεώνουν ναύλους σε επιλεγμένες περιοχές.

Στις ΗΠΑ, η Waymo της Alphabet και η θυγατρική της General Motors Cruise μπορούν ήδη να εκτελούν δημόσια δρομολόγια ρομποταξί χωρίς ανθρώπινο προσωπικό στην οδήγηση των οχημάτων. Οι νόμοι για τη λειτουργία των εταιρειών ρομποταξί και τη χρέωση των επιβατών διαφέρουν ανά πόλη και πολιτεία.

Η Baidu ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις για βόλτες με ρομποταξί. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 196.000 βόλτες σύντομης διάρκειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!