Toyota Yaris Cross GR Sport: Νέα δυναμική

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε μια νέα, πιο σπορ προσανατολισμού έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου η οποία, αρχικά τουλάχιστον, θα διατεθεί στην Ιαπωνία.

Toyota Yaris Cross GR Sport: Νέα δυναμική

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε μια νέα, πιο σπορ προσανατολισμού έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου η οποία, αρχικά τουλάχιστον, θα διατεθεί στην Ιαπωνία.

Άρωμα Gazoo Racing αποκτά το Yaris Cross χάρη σε μια νέα έκδοση με τα διακριτικά GR Sport η οποία επωφελείται από μια σειρά βελτιώσεων που αποσκοπούν σε μια δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Αρχικά, σε οπτικό επίπεδο το Toyota Yaris Cross GR Sport διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα κυψελοειδή γρίλια, ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται και στο πίσω τμήμα ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ νέου σχεδιασμού τροχών που συνηγορεί στο πιο σπορ ύφος και πίσω από τους οποίους παρεπιδημούν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.  

Ωστόσο, η έκδοση δεν περιορίζεται στις σπορ περιεχομένου σχεδιαστικές αναβαθμίσεις καθώς οι μηχανικοί της Toyota έχουν φροντίσει να ενισχύσουν την στρεπτική ακαμψία τοποθετώντας βραχίονες εγκάρσια στο κεντρικό και στο πίσω τμήμα του πλαισίου, στοιχείο που υπόσχεται βελτιωμένη δυναμική ευστάθεια και μείωση των κλίσεων του αμαξώματος στις αλλαγές κατεύθυνσης, υπό πίεση.

Ανασχεδιασμένη είναι και η ανάρτηση η οποία επωφελείται από σκληρότερα ελατήρια και νέας ρύθμισης αμορτισέρ, μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 1,0 εκατοστό. Παράλληλα βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού το οποίο αποκτά μεγαλύτερο «βάρος» και υπόσχεται μια πιο συμμετοχική εμπειρία.

Αν και οι βελτιώσεις δεν περιλαμβάνουν αύξηση ισχύος των κινητήριων συνόλων (το Yaris Cross GR Sport θα είναι διαθέσιμο στην συμβατική έκδοση με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου, 120 ίππων και την υβριδική) στην περίπτωση επιλογής της δεύτερης, οι Ιάπωνες έχουν παρέμβει στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της μονάδας, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόκριση από το δεξί πεντάλ.

Η σπορ ατμόσφαιρα επεκτείνεται και στο εσωτερικό με κυρίαρχα τα σπορ καθίσματα που επενδύονται από τεχνόδερμα Nubuck, το τριάκτινο τιμόνι που επενδύεται από δέρμα όπως και ο επιλογέας των σχέσεων, ενώ στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τα πεντάλ αλουμινίου, η αξιοποίηση διακοσμητικών στοιχείων σε γκρι μεταλλική απόχρωση και φυσικά τα λογότυπα GR Sport σε αφθονία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!