Η πρώτη φωτογραφία του νέου Renault Megane

Στην επόμενη γενιά του, το compact οικογενειακό φοράει τον μανδύα ενός ηλεκτρικού crossover

Η πρώτη φωτογραφία του νέου Renault Megane

Στην επόμενη γενιά του, το compact οικογενειακό φοράει τον μανδύα ενός ηλεκτρικού crossover

Τη στρατηγική της προκειμένου να καταστεί «αγαπητή και σεβαστή μάρκα» παρουσίασε η Renault σε διαδικτυακή εκδήλωση. Κατά το πρώτο “Renault Talk” παρουσιάστηκαν τα τελευταία νέα της μάρκας, στους τομείς της σχεδίασης, των προϊόντων και του μάρκετινγκ.

O Διευθύνων Σύμβουλος, Luca de Meo, έθεσε ως στόχο η Renault να καταστεί η πιο “πράσινη” μάρκα στην Ευρώπη έως το 2030, με 9 στα 10 αυτοκίνητα που θα πωλούνται τότε να φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση. Το πλάνο της Renault περιλαμβάνει το λανσάρισμα 7 μοντέλων στo C και D segment έως το 2025, τα οποία θα είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά.

Luca de Meo

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Renault, Gilles Vidal, παρουσίασε το νέο λογότυπο της γαλλικής μάρκας πάνω στο χώρο αποσκευών του νέου Megane, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2022.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το τελευταίο γράμμα στο όνομα του αυτοκινήτου είναι διαφορετικού χρωματισμού, καθώς σηματοδοτεί τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του. Το νέο Megane, στο οποίο τα πίσω LED φώτα ενώνονται με μία φωτεινή γραμμή, θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover, όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα στο MotorOne.

Renault Megane electric

Από την πλευρά του, ο Arnaud Belloni, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της Renault, ανέφερε ότι η γαλλική μάρκα θέλει να καταστεί αγαπητή και σεβαστή στο κοινό. Παράλληλα, παρέθεσε πέντε λέξεις για την ανύψωση της Renault: Warm, human, modern, militant και excellent.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η υβριδική έκδοση του Captur, η οποία έρχεται να προστεθεί στην plug-in hybrid εκδοχή του μικρού SUV. Το Captur E-Tech Hybrid έχει ισχύ 145 ίππους, μέση κατανάλωση 5 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 113 γρ/χλμ.

Διαθέσιμο στην Ευρώπη είναι τόσο το Arkana, ένα SUV με coupe σιλουέτα, όσο και το Megane hatch PHEV, το οποίο προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. και μέση κατανάλωση 1,2 λίτρα ανά 100 χλμ.

Για τα επόμενα βήματα στην ηλεκτροκίνηση, μίλησε ο Gilles Le Borgne, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας στο Renault Group. Το νέο υβριδικό σύστημα, από την κατηγορία των C-SUV και άνω, θα αποτελείται από έναν νέο τρικύλινδρο 1.2 βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ. Στα υβριδικά μοντέλα η τεχνολογία θα εμφανιστεί το 2022 και θα αποδίδει 200 ίππους, ενώ στα plug-in 4×4 μοντέλα θα κάνει την εμφάνισή της το 2024 με 280 ίππους.

Στο ακόλουθο video μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση Renault Talk:

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!