F1 Πορτογαλία: Lewis Hamilton και Mercedes-AMG ανέβασαν ρυθμό

Η 97η νίκη στην καριέρα του Βρετανού στο θεσμό ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος

F1 Πορτογαλία: Lewis Hamilton και Mercedes-AMG ανέβασαν ρυθμό

Η 97η νίκη στην καριέρα του Βρετανού στο θεσμό ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος

Αυτή τη φορά στην Mercedes-AMG Petronas δεν στηρίχθηκαν μόνο στη στρατηγική τους για να πανηγυρίσουν τη νίκη.  Στο Portimao της Πορτογαλίας, τρίτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1,  ο Lewis Hamilton έδειξε ότι διαθέτει και την ταχύτητα για να προσπεράσει τόσο τον team mate του Valtteri Bottas όσο και τη Red Bull του Max Verstappen και να φθάσει στη νίκη.

Τι αλλάζει από φέτος στις κατατακτήριες της Formula 1

Ήταν η 97η για τον Βρετανό στο θεσμό, με τους Verstappen και Bottas να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. Ήταν η 15η φορά που οι τρεις τους ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο, αποτελώντας την πιο… συνηθισμένη τριάδα στην ιστορία της F1. Στη μάχη για τον επιπλέον βαθμό της pole position, αυτός που επικράτησε ήταν ο Φινλανδός, αφού ο νεαρός Ολλανδός είδε το χρόνο του να μην μετρά καθώς ξεπέρασε τα όρια της πίστας.

F1 Portimao Hamilton Verstappen Bottas

Αν και τερμάτισε 4ος, το καλύτερο αποτέλεσμά του ως οδηγός της Red Bull Racing, ο Sergio Perez δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τους τρεις πρώτους. Αντίθετα, ο Lando Norris δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και η 5η θέση τον διατήρησε τρίτο στη βαθμολογία των οδηγών, με 37 βαθμούς, πίσω από τον Hamilton (69) και τον Verstappen (61).  Η μεν Alpine σημείωσε την καλύτερη εμφάνισή της φέτος, με τον Esteban Ocon 7ο και τον Fernando Alonso 8o, η δε Ferrari πέρασε ένα ακόμη αδιάφορο τριήμερο που επισφραγίστηκε από την 6η θέση του Charles Leclerc και την 11η του Carlos Sainz.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται χωρίς παύση, με την πίστα στη Βαρκελώνη να περιμένει τις ομάδες ενόψει του Grand Prix της 9ης Μαΐου.

F1 Portimao Lewis Hamilton

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!