Συμφωνία ενίσχυσης των εγχειρημάτων υδρογόνου για την Toyota

Η Toyota υπέγραψε συμφωνία με την Air Liquide και την CaetanoBus για την εξέλιξη συστημάτων υδρογόνου στην Ευρώπη.

Συμφωνία ενίσχυσης των εγχειρημάτων υδρογόνου για την Toyota

Η Toyota υπέγραψε συμφωνία με την Air Liquide και την CaetanoBus για την εξέλιξη συστημάτων υδρογόνου στην Ευρώπη.

H Toyota θα συνεργαστεί με την Air Liquide, εταιρεία βιομηχανικών αερίων και τεχνολογίας με έδρα τη Γαλλία και την CaetanoBus, κατασκευαστή λεωφορείων και πλαισίων από την Πορτογαλία, για την επιτάχυνση της επέκτασης της κινητικότητας με υδρογόνο τόσο για ελαφρά όσο και για βαρέα οχήματα.

Η τριάδα εταιρειών θα ασχοληθεί με ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της κινητικότητας με υδρογόνο, από την παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ή με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι την υποδομή ανεφοδιασμού. Η εστίαση θα δοθεί αρχικά στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία και τα ελαφρά φορτηγά οχήματα, αν και αναφέρεται ότι τα βαρέα φορτηγά με κινητήρα υδρογόνου θα αποτελέσουν μέρος των μελλοντικών σχεδίων ανάπτυξης.

Η Toyota είναι η μία από τις δύο μάρκες που προσφέρει ένα όχημα με κινητήρα υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Mirai, ενώ το άλλο είναι το Nexo της Hyundai. Και τα δύο οχήματα χρησιμοποιούν αποθηκευμένο υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την κυψέλη καυσίμου. Επί του παρόντος, υπάρχουν 14 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου ανοιχτοί για το κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Matt Harrison, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor Europe, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας για να επεκτείνουμε την ανάπτυξη των συστάδων υδρογόνου. Ο ρόλος της Toyota είναι να φέρει τις εφαρμογές του υδρογόνου στο οικοσύστημα και μαζί με τους συνεργάτες μας, θέλουμε να επιταχύνουμε και να εντείνουμε τη χρήση του υδρογόνου ως λύση για την κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!