Η Toyota επενδύει 353 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή των ΗΠΑ

Επενδύσεις σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ προωθούν τις προσπάθειες εξηλεκτρισμού των οχημάτων.

Η Toyota επενδύει 353 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή των ΗΠΑ

Επενδύσεις σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ προωθούν τις προσπάθειες εξηλεκτρισμού των οχημάτων.

Προωθώντας τη δέσμευση της εταιρείας για εξηλεκτρισμό των οχημάτων, η Toyota θα επενδύσει 353 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ όπου κατασκευάζεται η καρδιά των νέων οχημάτων της Toyota και της Lexus. Η νέα επένδυση υποστηρίζει την παραγωγή τετρακύλινδρων κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων και υβριδικών, στα εργοστάσια της Αλαμπάμα, του Κεντάκι, του Μιζούρι και του Τενεσί.

Στην Αλαμπάμα η Toyota επενδύει 205 εκ.ευρώ για να δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής τετρακύλινδρων κινητήρων για συμβατικά και για υβριδικά σύνολα. Επιπλέον, η εγκατάσταση θα επεκταθεί, όπως άλλα πέντε εργοστάσια από το 2003. Η Toyota Αλαμπάμα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 900.000 κινητήρες ετησίως και αντιπροσωπεύει μια επένδυση σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Toyota Κεντάκι θα λάβει 15 ε. ευρώ και θα επεκτείνει την ευελιξία της σειράς τετρακύλινδρων κινητήρων που ανακοινώθηκε το περασμένο φθινόπωρο. Η εγκατάσταση κινητήρων του εργοστασίου μπορεί να παράγει έως και 600.000 μονάδες ετησίως. Η Toyota Κεντάκι είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της εταιρείας παγκοσμίως, παράγοντας επτά μοντέλα των Toyota και Lexus, καθώς και τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες. Συνολικά, το εργοστάσιο αντιπροσωπεύει μια επένδυση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση 100 εκ. ευρώ στην Toyota Μιζούρι θα παρέχει νέο εξοπλισμό για την κατασκευή τετρακύλινδρων κεφαλών κινητήρα σε τρεις γραμμές παραγωγής. Το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να κατασκευάζει περισσότερες από 3 εκατομμύρια κυλινδροκεφαλές ετησίως και αντιπροσωπεύει μια επένδυση 520 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Toyota Tennessee θα λάβει 33 εκ. ευρώ με τα οποία θα ενημερώσει τον εξοπλισμό κατασκευής νέων τετρακύλινδρων μπλοκ κινητήρων. Το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να παράγει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μπλοκ κινητήρων ετησίως και αντιπροσωπεύει μια επένδυση 391 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρυσι, η Toyota ανακοίνωσε νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες εξηλεκτρισμού, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της να κατασκευάζει στις περιοχές που πουλά και να υποστηρίζει τις τοπικές οικονομίες.

Τα εργοστάσια της Toyota στις ΗΠΑ παράγουν τα μισά από τα οχήματα που πουλά στις ΗΠΑ και οι εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της στη Βόρεια Αμερική παράγουν περισσότερα από τα τρία τέταρτα (76%) των οχημάτων που πουλά στις Η.Π.Α.

Εκτός από τις βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής της, η εταιρεία επενδύει στο εργατικό δυναμικό του μέλλοντος. Η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα το Driving Possibilities, μια πρωτοβουλία 101 εκατομμυρίων ευρώ για να βελτιώσει τις κοινότητες και να ενθαρρύνει τους νέους να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!