Το νέο ηλεκτρικό MINI πήγε στα χιόνια

Το αμιγώς ηλεκτρικό 3θυρο MNI κάνει δοκιμές σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, μέσα στους πάγους.

Το νέο ηλεκτρικό MINI πήγε στα χιόνια

Το αμιγώς ηλεκτρικό 3θυρο MNI κάνει δοκιμές σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, μέσα στους πάγους.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του MINI hatchback βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και αυτή τη περίοδο δοκιμάζεται σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών σε χιόνι και πάγο στο κέντρο του BMW Group στο Arjeplog της Σουηδίας.

Το ηλεκτρικό σύστημα, η μπαταρία, τα ηλεκτρονικά και η τεχνολογία φόρτισης των νέων πρωτότυπων MINI δοκιμάζονται σε σκληρές συνθήκες και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Οι δοκιμές γίνονται σε χιονισμένους δρόμους, αλλά και σε παγωμένες λίμνες που χρησιμεύουν ως ειδικά διαμορφωμένες πίστες, εκεί όπου το αμιγώς ηλεκτρικό MINI μπορεί να ξεδιπλώσει τις αρετές του.

Δοκιμάζεται η ισχύς, η οδική συμπεριφορά, η πρόσφυση και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά και ο τρόπος που η ανάρτηση διαχειρίζεται τις κακοτεχνίες. Οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εκπληρώνει τις υψηλές φιλοδοξίες που γεννά το όνομα MINI.

Η MINI εγκαινιάζει την πέμπτη γενιά του μοντέλου με τη νέα 3θυρη hatcback έκδοση. Η φιλοσοφία του μοντέλου είναι εξαρχής προσανατολισμένη σε πλήρως ηλεκτρική μορφή, προσφέροντας πέρα από την σπορ οδική συμπεριφορά και άφθονα -σχετικά με τις διαστάσεις του- χώρο στο εσωτερικό του. Θα αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στο 2023 και θα είναι επίσης διαθέσιμο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας όσον αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα περιλαμβάνει το MINI 3d hatcback ένα νέο crossover στην κατηγορία των μικρών και την επόμενη γενιά του Countryman. Επίσης εξελίσσεται concept για το John Cooper Works με εξηλεκτρισμένο σύνολο.

Φέτος η MINI θα αποκαλύψει το concept του νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover. Η επόμενη γενιά του MINI Countryman θα αποκαλυφθεί το 2023 και θα είναι επίσης διαθέσιμη με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!