Η Toyota εξελίσσει αυτόματο 8άρι κιβώτιο για το GR Yaris

Η Toyota τοποθέτησε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων σε Yaris που συμμετείχε στο Gazoo Racing Rally Challenge.

Η Toyota εξελίσσει αυτόματο 8άρι κιβώτιο για το GR Yaris

Η Toyota τοποθέτησε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων σε Yaris που συμμετείχε στο Gazoo Racing Rally Challenge.

Η Toyota δοκιμάζει ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων για το εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό GR Yaris, το οποίο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Gazoo Rally Racing Challenge στην Ιαπωνία.

Το μοναδικό πρωτότυπο αυτόματο Yaris οδήγησε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Shigeru Hayakawa ο οποίος δήλωσε : «Μου είπαν ότι δεν πειράζει αν το σπάσω. Το έχω ήδη σπάσει μια φορά».

Μόνο λίγες πληροφορίες για το αυτοκίνητο έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά η μάσκα έχει διαφοροποιηθεί για να παρέχει περισσότερο αέρα στο ψυγείο του κιβωτίου ταχυτήτων. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν είναι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, όμως σύμφωνα με πηγές, είναι ρυθμισμένο για γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων με αξιοπιστία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αγωνιστικές τροποποιήσεις, όπως ελαφρές ζάντες και  χωμάτινα ελαστικά. Κάτω από το καπό είναι πιθανό να διατηρηθεί ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων, 261 ίππων του αυτοκινήτου παραγωγής. Το εσωτερικό παραμένει αμετάβλητο, πέρα από τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Εάν η Toyota διαθέσει το GR Yaris με χειροκίνητο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επερχόμενη GR Corolla να κάνει το ίδιο, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο το Yaris να λειτουργήσει ως δοκιμαστική βάση για το νέο κιβώτιο ταχυτήτων της Corolla.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!