F1 Ίμολα – “Βασιλιάς” του βρεγμένου ο Max Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη, όμως η αντεπίθεση του Hamilton κατάφερε να τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας

F1 Ίμολα – “Βασιλιάς” του βρεγμένου ο Max Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη, όμως η αντεπίθεση του Hamilton κατάφερε να τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας

Στη βρεγμένη πίστα της Ίμολα και σε έναν αγώνα γεμάτο συμβάντα που είχε μέχρι και κόκκινη σημαία, ο Max Verstappen επιβεβαίωσε την ταχύτητά του, αλλά και αυτή του μονοθεσίου της Red Bull Racing. Ο 23χρονος Ολλανδός σημείωσε την 11η νίκη του στη Formula 1, τερματίζοντας μπροστά την Mercedes-AMG του Lewis Hamilton και την McLaren του Lando Norris.

Πλέον μόλις ένας βαθμός χωρίζει τους Hamilton-Verstappen, με τη συνέχεια του πρωταθλήματος να δίνεται την Κυριακή του Πάσχα (2/5) στην Πορτογαλία.

Βροχή, συγκρούσεις και κόκκινη σημαία 

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Verstappen βρήκε το κενό και πέρασε τον Hamilton στην πρώτη στροφή. Εκεί τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένα κομμάτι από την εμπρός αεροτομή του μονοθεσίου του Βρετανού. Στην Mercedes-AMG αποφάσισαν πάντως να τον κρατήσουν στην πίστα, ενώ λίγο αργότερα οι αγωνοδίκες έκριναν ότι δεν υπήρχε κάτι το αντικανονικό στην μονομαχία των δύο οδηγών.

Όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε από την πίστα μετά την έξοδο του Latifi στο 2ο γύρο και η πίστα στέγνωνε, ο Verstappen άρχισε να αυξάνει την απόσταση από τον Hamilton, ο οποίος είχε πλέον πίσω του τον Charles Leclerc.

Grand Prix από το 2022 στο Μαϊάμι των ΗΠΑ!

Στη διαδικασία των pit stop, ο Hamilton δεν κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Verstappen, όμως λίγο αργότερα ήρθε η καταστροφή για την Mercedes-AMG. Στον 31ο γύρο ο Hamilton είχε έξοδο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο μέχρι να επιστρέψει στα pit για αλλαγή πτέρυγας και ελαστικών και στον επόμενο γύρο ο Bottas συγκρούστηκε με την Williams του Russell, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο. Λόγω των πολλών θραυσμάτων στην πίστα, κυμάτισαν οι κόκκινες σημαίες για προσωρινή διακοπή του αγώνα στον 34ο γύρο και επιστροφή όλων των μονοθεσίων στο pit lane.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Verstappen ήταν στην πρώτη θέση – μπροστά από τα μονοθέσια των Leclerc και Norris – και ο Hamilton στην 9η. Ο Norris πέρασε τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari, ενώ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε μία θέση.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Verstappen δεν απειλήθηκε, ενώ ο Hamilton επιδόθηκε σε συνεχείς προσπεράσεις. Τελευταία «θύματά» του, κατά σειρά, οι Sainz, Leclerc και Russell. Έτσι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής περιόρισε τη… ζημιά, τερματίζοντας στη 2η θέση. Για πρώτη φορά μετά το GP της Κίνας το 2012, βρέθηκε στο βάθρο δίδυμο Βρετανών οδηγών.

Σημειώνοντας ταυτόχρονα τον ταχύτερο γύρο, ο Hamilton παρέμεινε επικεφαλής της κατάταξης των οδηγών, με 44 βαθμούς έναντι 43 του Verstappen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!