Η Stellantis θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στην Ευρώπη έως το 2030

Ο Όμιλος Stellantis αποκάλυψε επίσης ότι θα έχει πάνω από 75 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Stellantis θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στην Ευρώπη έως το 2030

Ο Όμιλος Stellantis αποκάλυψε επίσης ότι θα έχει πάνω από 75 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο Όμιλος Stellantis έχει δεσμευτεί να πουλά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2030, ως βασικό μέρος της νέας στρατηγικής που ονομάζεται Dare 2030 και στοχεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του ομίλου, ο οποίος που αποτελείται από 14 εταιρείες, κατά 50% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων επόμενης γενιάς και επιβεβαιώνεται ότι η Stellantis σχεδιάζει το 50% όλων των πωλήσεων της στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2030.

Ο όμιλος επέλεξε τη Jeep για να σηματοδοτήσει αυτή τη στροφή, αποκαλύπτοντας την εξωτερική σχεδίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας: ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2023.

Η Stellantis θα προσφέρει πάνω από 75 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η σημαντική αύξηση της διαθεσιμότητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο του ομίλου από 19 μοντέλα σε 45 έως το 2024.

Στην Ευρώπη, όλες οι μάρκες πολυτελείας και premium (Maserati, Alfa Romeo, DS και Lancia) θα προσφέρουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2025, ενώ οι Peugeot, Citroen, Opel και Fiat θα διαθέτουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2026 και μετά. Ο εξηλεκτρισμός των Jeep και Abarth στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί και αυτός στο ίδιο διάστημα.

Πέρα από το Dare 2030 ο όμιλος έχει χαράξει έναν πλάνο για πλήρη ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2038, που ονομάζεται «well-to-wheel». Η Stellantis θα επεκτείνει τη δυνατότητα παραγωγής μπαταριών στα 400 GWh, εκ των οποίων τα 250 GWh θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη, ενώ συνεχίζει η ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου για επαγγελματικά οχήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!