Πρόωρη αποκάλυψη της Ferrari Purosangue

Διέρρευσαν φωτογραφίες του SUV της Ferrari, που θα παρουσιαστεί επίσημα, αργότερα μέσα στο έτος.

Πρόωρη αποκάλυψη της Ferrari Purosangue

Διέρρευσαν φωτογραφίες του SUV της Ferrari, που θα παρουσιαστεί επίσημα, αργότερα μέσα στο έτος.

Η Ferrari μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των πολυτελών SUV με τη νέα Purosangue, που θα παρουσιαστεί αργότερα εφέτος, όμως δύο εικόνες του νέου μοντέλου έχουν ήδη διαρρεύσει πριν από την επίσημη αποκάλυψή του. Οι παραδόσεις του μοντέλου, που θα ανταγωνιστεί τα Aston Martin DBX, Lamborghini Urus και Bentley Bentayga, θα αρχίσουν το 2023.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Instagram από το cochespias δείχνουν το αυτοκίνητο στο εργοστάσιο του Maranello και αποκαλύπτουν το εμπρός και πίσω μέρος του. Οι προβολείς μοιάζουν σαν μια πιο έντονη εκδοχή αυτών της Roma GT και η μάσκα είναι τοποθετημένη χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ το κάτω μέρος της πόρτας και του μαρσπιέ είναι έντονα σμιλεμένα.

Όπως είχαμε δει και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, στο πίσω μέρος υπάρχουν τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και ένας μέτριος διαχύτης, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι παρόμοια με της 296GTB που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Ο πίσω πρόβολος είναι μεγάλος και οι πίσω τροχοί φαίνεται να είναι λίγο μεγαλύτεροι σε διάμετρο από τους μπροστινούς, ακριβώς όπως ένα supercar, αν και αυτό θα μπορούσε να περιορίζεται στο πρωτότυπο μοντέλο δοκιμών.

Η μάρκα περιγράφει την Purosangue ως «Ferrari Utility Vehicle», αλλά με τη μικρή απόσταση από το έδαφος και τη χαμηλή σιλουέτα της, μάλλον θα είναι κάθε άλλο παρά χρηστική. Αν και αναμένουμε να έχει αερανάρτηση με ρυθμιζόμενο ύψος. Και ενώ το στυλ της Purosangue δεν δείχνει ιδιαίτερα πρακτικό, τουλάχιστον ως SUV, θα είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο στη γκάμα της Ferrari, με τετράθυρη, τετραθέσια διάταξη και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το τετραθέσιο coupe GTC4 Lusso, το οποίο η Ferrari αφαίρεσε από τον τιμοκατάλογό της στα τέλη του 2020.

Η Ferrari έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η Purosangue θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη Roma GT και αναμένουμε ότι θα έχει και τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, ο οποίος στη GT έχει ισχύ 620 ίππων και 760 Nm ροπής, αν και δεν αποκλείεται ένα σύστημα τετρακίνησης. Το κόστος της Purosangue θα αρχίζει περίπου από στις 240.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!