Συμμετοχή της Nissan σε έργο αυτόνομης κινητικότητας

H Nissan συμμετέχει στο έργο ServCity, κάνοντας πραγματικότητα την αυτόνομη κινητικότητα στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συμμετοχή της Nissan σε έργο αυτόνομης κινητικότητας

H Nissan συμμετέχει στο έργο ServCity, κάνοντας πραγματικότητα την αυτόνομη κινητικότητα στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ServCity στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής αυτόνομων οχημάτων, σε πολύπλοκα δομημένα περιβάλλοντα. Πρόκειται για το νεότερο ερευνητικό έργο υπηρεσιών αυτόνομης κινητικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε διάστημα τριών ετών η Nissan, η Connected Places Catapult, η TRL, η Hitachi Europe, το Πανεπιστήμιο του Nottingham και η SBD Automotive, θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα αντιμετωπίζει άμεσα εμπόδια τα οποία λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έπειτα από μήνες εξέλιξης, προσομοίωσης και δοκιμών σε ιδιωτικές πίστες, το έργο ServCity έφτασε τώρα στο στάδιο όπου το όχημα ServCity Connected and Autonomous Vehicle (CAV) δοκιμάζεται στους δρόμους του Λονδίνου, από το εργαστήριο Smart Mobility Living Lab (SMLL) που εδρεύει στο Greenwich. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει και άλλες πόλεις στην αξιοποίηση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών αυτόνομων οχημάτων με επιτυχία.

Δομημένο πάνω σε ένα ηλεκτρικό Nissan LEAF, το ServCity CAV, θα μπει σε ρυθμούς λειτουργίας από τις 21 Οκτωβρίου και θα δοκιμαστεί στην καρδιά του Λονδίνου, δηλαδή σε ένα περίπλοκο αστικό περιβάλλον. Η ServCity θα αξιοποιήσει τις πλήρεις δυνατότητες του SMLL, χρησιμοποιώντας αισθητήρες στην άκρη του δρόμου και την υπολογιστική ισχύ του συστήματος, για να δημιουργήσει ένα συνεργατικό περιβάλλον υποδομών, το οποίο θα προσθέσει αξία στην απήχηση των CAV.

Μέσω ενός συνδυασμού προσομοίωσης δοκιμών, έρευνας εμπειρίας τελικού χρήστη και δοκιμών σε πραγματικό περιβάλλον, το ServCity θα προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πως μπορούν οι πόλεις να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των μελλοντικών λύσεων κινητικότητας και να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους. Με επίκεντρο τρεις βασικούς τομείς (τεχνολογίας, ανθρώπων και επεκτασιμότητας), το ServCity στοχεύει να διασφαλίσει ότι η εμπειρία του χρήστη είναι όσο το δυνατόν πιο διαισθητική, περιεκτική και ελκυστική.

Το ServCity χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τη βιομηχανία, μέσω του κυβερνητικού ταμείου ευφυούς κινητικότητας (ύψους 100 εκατομμυρίων £), το οποίο διαχειρίζεται το Κέντρο Συνδεδεμένων και Αυτόνομων Οχημάτων (CCAV) και υλοποιείται από το βρετανικό γραφείο καινοτομίας, Innovate UK.

Το έργο αυτό, όχι μόνο θα βοηθήσει να γίνουν τα αυτόνομα οχήματα πιο φιλικά προς τον χρήστη, αλλά θα τους προσφέρει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα και με ασφάλεια και σε κάθε είδους πρόκληση που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στους δρόμους.

Ο Bob Bateman, Project Manager της Nissan, εξηγεί: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που συμμετέχουμε στο έργο ServCity και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χρησιμοποιήσουμε τα ηλεκτρικά Nissan LEAF ως δοκιμαστικά οχήματα. Η στρατηγική μας, Nissan Intelligent Mobility, κάνει προσπάθειες για ένα μέλλον κινητικότητας που είναι πιο ηλεκτρικό, πιο αυτόνομο και πιο συνδεδεμένο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με τους υπόλοιπους οργανισμούς της ServCity για να το πετύχουμε αυτό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!