Κινητήρας V6 για το νέο Ford Ranger Raptor;

Η Ford δημοσιοποίησε ένα teaser βίντεο με το νέο Ranger Raptor σε μια διαδρομή ράλλυ, και ο ήχος υποδηλώνει ότι ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι V6.

Κινητήρας V6 για το νέο Ford Ranger Raptor;

Η Ford δημοσιοποίησε ένα teaser βίντεο με το νέο Ranger Raptor σε μια διαδρομή ράλλυ, και ο ήχος υποδηλώνει ότι ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι V6.

Η Ford ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του Ranger Raptor. Η εταιρεία ανήρτησε ένα βίντεο που επιβεβαιώνει ότι η εστιασμένη στις επιδόσεις ναυαρχίδα του δημοφιλούς pick-up, θα κάνει το ντεμπούτο της στις 22 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι το Raptor θα εμφανιστεί αργότερα φέτος στις εκθέσεις, μετά το βασικό μοντέλο.

Ο ήχος που παράγει το πρωτότυπο Ranger Raptor στο βίντεο της Ford, υποδηλώνει ότι διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η 3λιτρη μονάδα 405 ίππων που χρησιμοποιείται ήδη στο Bronco Raptor. Όπως και στο Bronco, ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Το σπορ κινητήριο σύνολο V6 της Ford αναμένεται να συμπληρωθεί από ένα πλήρως ανασχεδιασμένο πλαίσιο και αναρτήσεις, που διαθέτουν ενισχυμένους αποσβεστήρες, μεγαλύτερα φρένα, αυξημένο μετατρόχιο, ενισχυμένα διαφορικά και πιο ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης. Υπάρχουν επίσης νέα προστατευτικά κάτω από το αμάξωμα, τις οποίες μπορείτε να διακρίνετε όταν το Raptor βρίσκεται στη μέση του άλματος στο βίντεο.

Το Raptor ενδέχεται να κληρονομήσει τις ρυθμίσεις «Baja Mode» του Bronco, οι οποίες, σύμφωνα με τη Ford, βελτιστοποιούν τη λειτουργία των αναρτήσεων, του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα, για μέγιστη απόδοση εκτός δρόμου. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνεται και μια λειτουργία περιορισμού της καθυστέρησης απόκρισης του τούρμπο, παρόμοια με το σύστημα που συναντάται στα αγωνιστικά αυτοκίνητα ράλλυ.

Πέραν της βελτίωσης απόδοσης, θα τροποποιηθεί και η εμφάνιση του Range Raptor. Κάτω από το καμουφλάζ του αυτοκινήτου στο βίντεο, διακρίνονται πιο επιθετικοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, νέο καπό και νέα μάσκα ψυγείου, με το όνομα της Ford να αναγράφεται επάνω της με τεράστια γράμματα. Οι θόλοι των τροχών είναι φαρδύτεροι από αυτούς της κανονικής έκδοσης, για να στεγάσουν το αυξημένο μετατρόχιο.

Η καμπίνα αναμένεται να υποστεί παρόμοιο ανασχεδιασμό. Λογικά, θα διαθέτει σπορ καθίσματα με το σήμα Raptor, νέο τιμόνι και κάποια διακοσμητικά στοιχεία ειδικά σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Καθώς το Raptor θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της γκάμας του Ranger, αναμένεται επίσης να διαθέτει το πιο ακριβό σύστημα infotainment 12 ιντσών της Ford, ως στάνταρ εξοπλισμό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!