Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Dr Johan van Zyl

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πρετόρια, στη Νότια Αφρική

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Dr Johan van Zyl

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πρετόρια, στη Νότια Αφρική

To θάνατο του πρώην Προέδρου της στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Toyota. Ο Dr Johan van Zyl απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής, ο van Zyl έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο της Πρετόρια, από επιπλοκές της Covid-19.

Ο Dr van Zyl άρχισε την καριέρα του στην Toyota το 1993, ως Διευθυντής Πωλήσεων και Δικτύου στη Νότια Αφρική. Το 2002 προήχθη στη θέση του Προέδρου της μάρκας στη χώρα (TSA). Το 2013 τοποθετήθηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2015, έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Toyota Ευρώπης (ΤΜΕ). Αποχώρησε από την ΤΜΕ στα τέλη Μαρτίου και επέστρεψε στην Νότια Αφρική, διατηρώντας τη θέση του Προέδρου της TSA.

“Για εμάς που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε για πάντα τον Johan ως έναν μεγάλο μέντορα, ο οποίος είχε πάντα μια ιστορία να πει για κάθε θέμα συζήτησης, αλλά και για το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους ανθρώπους”, δήλωσε ο Matt Harrison, Πρόεδρος και CEO της Toyota Ευρώπης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!