Σε 24ωρο αγώνα Esports συμμετείχε o Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός ήθελε να βεβαιωθεί ότι είναι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, μετά το ατύχημα στο Silverstone

Σε 24ωρο αγώνα Esports συμμετείχε o Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός ήθελε να βεβαιωθεί ότι είναι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, μετά το ατύχημα στο Silverstone

Λίγο πριν το Grand Prix της Ουγγαρίας (1/8), o Max Verstappen αποκάλυψε ότι έλαβε μέρος σε έναν 24ωρο αγώνα Esports (σε προσομοιωτή δηλαδή) για να δει πώς θα αντιδράσει το σώμα του μετά το ατύχημα στον πρώτο γύρο του βρετανικού Grand Prix, που άφησε το σώμα του με μώλωπες. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δήλωσε  ότι είναι «εντελώς καλά» και έτοιμος για το ουγγρικό Grand Prix του Σαββατοκύριακου.

Μετά από την επαφή με τη Mercedes του Lewis Hamilton, η Red Bull του Verstappen χτύπησε στα προστατευτικά στην άκρη της πίστας αναπτύσσοντας 51G σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner. O  Ολλανδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο. Την περασμένη Κυριακή συμμετείχε στην εκδήλωση iRacing Spa 24 Hours, όπου η ομάδα του τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στις πίστες το Σαββατοκύριακο, ειδικά μετά το περιστατικό στον τελευταίο αγώνα», είπε την Τρίτη. «Φυσικά, έχω κάποιους μώλωπες αλλά αυτό είναι φυσιολογικό μετά από τόσο μεγάλο χτύπημα, όμως προπονούμαι και νιώθω καλά.»

«Έκανα έναν αγώνα sim 24 ωρών αυτήν την εβδομάδα και ήταν μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσω πώς θα αντιδράσει το σώμα μου όταν κάθομαι σε μια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένιωσα απόλυτα εντάξει, κάτι που με κάνει να νιώθω αισιόδοξος για το Σαββατοκύριακο. Είμαι σίγουρα έτοιμος να οδηγήσω ξανά!»

Ο Ολλανδός κράτησε αποστάσεις από την ηλεκτρονική διαμάχη μεταξύ του επικεφαλής της ομάδας του, Christian Horner και του επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, με τη Red Bull να έχει υποβάλει αίτηση επανεξέτασης της ποινής 10’’ στον Lewis Hamilton για το ατύχημα στο Silverstone, την οποία θεωρεί εξαιρετικά επιεική.

«Δεν έχω πολλά να πω και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ σε τίποτα από αυτά. Προφανώς ξέρω τι συνέβη στο Silverstone αφού ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και έχω άποψη για τον τρόπο που τελείωσε ο αγώνας μου, αλλά τώρα επικεντρώνομαι στο να σιγουρευτώ ότι θα δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην πίστα, ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε μπροστά το πρωτάθλημα.»

«Η ομάδα μπορεί να φροντίσει για τις επίσημες ενέργειες και οτιδήποτε χρειάζεται να εξεταστεί μετά το ατύχημα, αλλά η δουλειά μου είναι η ίδια όπως πάντα, να είμαι όσο καλύτερος γίνεται και να προσπαθήσω να κερδίσω την Κυριακή. Μου αρέσει η πίστα της Ουγγαρίας και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία από πέρσι, που οι μηχανικοί μας χρειάστηκε να κάνουν ένα θαύμα ώστε να ξεκινήσω τον αγώνα!»  κατέληξε, αναφερόμενος στη σύγκρουση του στο Hungaroring την περασμένη σεζόν, όταν οι μηχανικοί του κατόρθωσαν να διορθώσουν το RB16 του μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

Ο Verstappen βρίσκεται οκτώ πόντους μπροστά από τον Hamilton και ελπίζει στην πρώτη του νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας, αφού τερμάτισε δεύτερος τις δύο τελευταίες φορές σε αυτή την πίστα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!