Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης: Τα 3 άμεσα μέτρα που θα μειώσουν μέχρι και 80% τα τροχαία ατυχήματα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης: Τα 3 άμεσα μέτρα που θα μειώσουν μέχρι και 80% τα τροχαία ατυχήματα

Με τα τροχαία ατυχήματα και την παραβατικότητα των οδηγών να βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης προτείνει τρία άμεσα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθεί μείωσή τους έως και 80%.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ο., Άρης Ζωγράφος, στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση στο όριο ταχύτητας σε όλο τον αστικό ιστό στα 30 χλμ/ώρα, με την απαγόρευση οδήγησης μετά από χρήση αλκοόλ ή ψυχοτρόπων ουσιών με μηχανισμό κλειδώματος του οχήματος και με την απενεργοποίηση του σήματος GSM στο αυτοκίνητο (αφορά την κινητή τηλεφωνία) από τα ΚΤΕΟ. Αυτές είναι οι κύριες αιτίες, σύμφωνα με τον κο Ζωγράφο, που προκαλούν το 80-85% των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρχει η κυκλοφοριακή αγωγή ως κύριο μάθημα στο σχολείο, ώστε να δώσει τα απαραίτητα εφόδια για κυκλοφοριακή παιδεία στην επόμενη γενιά, να αναβαθμιστεί το σύστημα αξιολόγησης των νέων οδηγών και να γίνει επένδυηση στην δια βίου μάθηση όλων των οδηγών.

Τέλος, ο κ. Ζωγράφος εκφράζοντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης, διαφώνησε με τη δυνατότητα οδήγησης μοτοσικλέτας με δίπλωμα αυτοκινήτου, καθώς και με την απόκτηση διπλώματος στα 16 ή 17 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!