Ενημερωτική Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

Ενημερωτική Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Ενημερωτική Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

Ενημερωτική Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ως Οργανισμός-Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (ΕΧΟΑ) στην Ελλάδα, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα για το έργο των Μελών της στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Χολαργός), ώρα 11:00-14:00.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της Κοινωνίας των Πολιτών για την Οδική Ασφάλεια και αριθμεί περισσότερα από 4.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη. Σκοπός της είναι η προώθηση μηνυμάτων, η εφαρμογή και ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών Οδικής Ασφάλειας αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας από πλευράς των Οργανισμών-Μελών της, προς την επίτευξη του στόχου που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μείωση κατά 50% των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους έως το 2030.

Για να επιβραβεύσει τη δέσμευση και τη δράση των Μελών της Χάρτας και να δώσει στις πρωτοβουλίες τους διεθνή αναγνώριση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει κάθε χρόνο τα Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η φετινή βράβευση θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ οι συμμετοχές είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Χάρτας στο ελληνικό κοινό, η ενημέρωση και η ανάδειξη καλών πρακτικών Οδικής Ασφάλειας από τα Μέλη της σε όλη την Ευρώπη. Οι καλές πρακτικές που θα παρουσιαστούν αφορούν τις θεματικές των φετινών Βραβείων Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν σε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των πόλεων, τη χρήση δεδομένων για την προώθηση της οδικής ασφάλειας, την ικανότητα οδήγησης (fitness to drive), την ασφάλεια ατόμων με μειωμένη κινητικότητα κ.α.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o  Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Κύριος Ιωάννης Ξιφαράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Κύριος Γιώργος Πατούλης, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Ελλάδα, Κυρία Νιόβη Ρίγκου και άλλοι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Εθνικών φορέων.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!