Ι.Ο.ΑΣ: Καλοκαιρινή εκστρατεία για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», καλωσορίζει τους επισκέπτες της χώρας μας με μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια.

Ι.Ο.ΑΣ: Καλοκαιρινή εκστρατεία για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», καλωσορίζει τους επισκέπτες της χώρας μας με μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», υλοποιεί, για μια ακόμα φορά, την καλοκαιρινή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για Έλληνες και ξένους οδηγούς που επισκέπτονται τη χώρα μας, με στόχο την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.

Με την υποστήριξη της Interbus οι προθήκες του αεροδρομίου θα κοσμούνται για όλο τον Αύγουστο με τις αφίσες της εκστρατείας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

«Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on and off the Road»: Πρόκειται για το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, ενώ μέσω του εικαστικού της αφίσας που δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ., προωθείται το μήνυμα ότι οι καλοκαιρινές μετακινήσεις ναι μεν προκαλούν συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ελευθερίας, απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές της χώρας, αλλα πάντα με ασφάλεια και με προσοχή στο δρόμο.

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι, να υπενθυμίσει στους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας, πως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο δρόμο είναι υπαρκτοί, δεδομένου ότι:

  • Στη διάρκεια της θερινής περιόδου που υπάρχει αύξηση των οδικών μετακινήσεων, παρατηρείται  μεγαλύτερη αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.
  • Στην παρούσα περίοδο, με την άρση των περιοριστικών μέτρων έπειτα απο μια μακρά περίοδο εγκλεισμού, παρατηρούνται ανησυχητικά επικίνδυνες συμπεριφορές κατά την οδήγηση με αποτέλεσμα την αύξηση των τροχαίων συμβάντων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για το έτος 2021, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), χάθηκαν στο δρόμο 190 ζωές και 219 χρήστες του οδικού δικτύου τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παράλληλα με την ανάρτηση των μηνυμάτων στο Δ.Α.Α., βρίσκεται σε εξέλιξη η διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων με τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του  Ι.Ο.ΑΣ. Οι παραπάνω, προβάλλονται ως τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ βάσει της σχετικής απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για τη μετάδοσή τους από όλα τα κανάλια της χώρας. Τα κοινωνικά αυτά μηνύματα αφορούν σε βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, όπως η επιθετική συμπεριφορά στο δρόμο και τα γονεϊκά πρότυπα σε σχέση με τη μελλοντική οδηγική συμπεριφορά των παιδιών, η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση προσοχής καθώς και η σημαντικότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα.

Ας μην ξεχνάμε, αυτό το καλοκαίρι χαιρόμαστε τις διακοπές μας με υγεία, ασφάλεια και προσοχή στο δρόμο!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!