Ανασχηματισμός: Οι αλλαγές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Για ποιους λόγους δημιουργείται θέση Υφυπουργού με αρμοδιότητα τις υποδομές

Ανασχηματισμός: Οι αλλαγές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Για ποιους λόγους δημιουργείται θέση Υφυπουργού με αρμοδιότητα τις υποδομές

Σημαντικές αλλαγές στη διάρθρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δημιουργεί ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, στη θέση του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε διατελέσει Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Επίσης, συνιστάται θέση Υφυπουργού με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Καραγιάννης. Στη θέση του Υπουργού παραμένει ο Κώστας Καραμανλής.

Η αναβάθμιση του κ. Καραγιάννη σε Υφυπουργό δικαιολογείται από τα μεγάλα project στον τομέα των υποδομών που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Ξεχωρίζει αναμφίβολα η έναρξη εργασιών εντός του φθινοπώρου για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό (το τμήμα Α από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδή περιλαμβάνει 15 σταθμούς).

Σημαντικά έργα που προχωρούν είναι επίσης ο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης), το βόρειο τμήμα (Τρίκαλα-Εγνατίας Οδός) του Αυτοκινητοδρόμου Ε65, η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για 35 χρόνια, έναντι τιμήματος 1,5 δισ. ευρώ κ.α.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!