Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό (video)

Το τμήμα Α (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) θα έχει μήκος 12,8 χλμ. και θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό (video)

Το τμήμα Α (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) θα έχει μήκος 12,8 χλμ. και θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς

Στην υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία ΑΒΑΞ – GHELLA SpA –ALSTOM TRANSPORT S.A., για την κατασκευή του τμήματος Α της νέας γραμμή 4 του Μετρό. προχώρησε το ελληνικό δημόσιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τμήμα Α της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) θα έχει μήκος 12,8 χλμ, 15 σταθμούς και ορίζοντα ολοκλήρωσης 8 έτη. Τα πρώτα εργοτάξια θα στηθούν στο Άλσος Βεΐκου και στην Κατεχάκη, καθώς από εκεί θα αρχίσουν τη διάνοιξη των σηράγγων οι δύο μετροπόντικες. Στις καινοτομίες της γραμμής θα είναι οι συρμοί χωρίς οδηγό και η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

“To έργο είναι τόσο μεγάλο που θα προκαλέσει προσωρινή αναστάτωση σε γειτονιές της Αθήνας”, ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης. “Η σημασία του έργου είναι τόσο μεγάλη που με λίγη υπομονή θα ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, ώστε σε 8 έτη να γίνει η πρώτη διαδρομή. Εύχομαι τα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν στο ακέραιο”. Ο Πρωθυπουργός προσέθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν εξαγγελίες για τα σιδηροδρομικά έργα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τα πρώτα εργοτάξια θα στηθούν εντός του καλοκαιριού.

Όταν δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Α της γραμμής 4, εκτιμάται ότι 340.000 επιβάτες θα μετακινούνται ημερησίως και θα γίνονται 53.000 λιγότερες μετακινήσεις με αυτοκίνητα.

Δείτε εδώ όλους τους σταθμούς της γραμμής 4

Παρακολουθήστε την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!