Σήμα δωρεάν στάθμευσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πώς θα το τυπώσετε διαδικτυακά μέσω της νέας πλατφόρμας

Σήμα δωρεάν στάθμευσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πώς θα το τυπώσετε διαδικτυακά μέσω της νέας πλατφόρμας

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας πέρα από την κρατική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, περιλαμβάνει και μία σειρά από κίνητρα για τη χρήση τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι η δωρεάν στάθμευση για τα έτη 2021 και 2022 των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το ειδικό σήμα θα παραλαμβάνεται μέσω της νέας πλατφόρμας my.gov.gr που ουσιαστικά αποτελεί το «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο» του πολίτη.

Εκεί συγκεντρώνονται τόσο τα έγγραφα που εκδίδει online μέσω του gov.gr, όσο και τα έγγραφα που εκδίδονται σε δεύτερο χρόνο, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης του πολίτη προς κάποιον φορέα της δημόσιας διοίκησης μέσω του gov.gr. Ανάμεσα στα έγγραφα που θα μπορούν να παραλάβουν στο my.gov.gr είναι και το σήμα δωρεάν στάθμευσης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η είσοδος στη θυρίδα γίνεται με δύο τρόπους: είτε με τους κωδικούς web banking (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Παγκρήτια Τράπεζα ή Τράπεζα Ηπείρου) είτε μέσω των κωδικών Taxisnet, αφού πρώτα ο πολίτης έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!