F1 – Lewis Hamilton και Ferrari: Μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε

H βρετανική Daily Mail ισχυρίζεται ότι η Ferrari είναι πρόθυμη να κάνει προσφορά ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ στον Lewis Hamilton για το 2024, αλλά ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι το «ψάρεμα» της Scuderia στην Αγγλία αφορά μόνο τεχνικούς και όχι οδηγούς.

F1 – Lewis Hamilton και Ferrari: Μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε

H βρετανική Daily Mail ισχυρίζεται ότι η Ferrari είναι πρόθυμη να κάνει προσφορά ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ στον Lewis Hamilton για το 2024, αλλά ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι το «ψάρεμα» της Scuderia στην Αγγλία αφορά μόνο τεχνικούς και όχι οδηγούς.

Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Το διαδίκτυο βρίθει από την είδηση ότι η Ferrari είναι έτοιμη να προσφέρει στον Lewis Hamilton ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 46 εκατομμυρίων ευρώ για να τον προσελκύσει στο Maranello το 2024, την οποία δημοσίευσε η Daily Mail. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν φημίζεται για την εγκυρότητά της. Ιδίως σε θέματα που αφορούν τη Ferrari, θα ήταν καλύτερο να στρέψουμε περισσότερο το βλέμμα σε αυτά που αναφέρουν οι ιταλικές πηγές.

Σύμφωνα με το ιταλικό Formu1a.uno, η Ferrari έχει επικεντρωθεί σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το τεχνικό τμήμα του Maranello με τεχνικούς από αντίπαλες ομάδες που εδρεύουν στην Αγγλία και δεν στοχεύει σε οδηγούς. Επίσης, ο Hamilton έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα της Mercedes, o επικεφαλής της οποίας, Toto Wolff, έχει δηλώσει ότι απομένουν διαδικαστικές λεπτομέρειες για την υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του Βρετανού 7 φορές Πρωταθλητή, καθώς το ισχύον λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν.

Υπάρχει περίπτωση η φετινή απόδοση της Mercedes να επηρεάσει την απόφαση του Hamilton; Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πιθανό. Ωστόσο η Ferrari βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Επίσης, ο Hamilton βλέπει τον εαυτό του να συνεργάζεται με τη Mercedes πέραν του τέλους της αγωνιστικής του καριέρας του στη Formula 1, τουλάχιστον ως πρεσβευτής της γερμανικής εταιρείας. Θα μπορούσε ο Hamilton να χρησιμοποιήσει αυτές τις φήμες για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση στις συνομιλίες; Ενδεχομένως, αν και δεν φαίνεται να χρειάζεται να καταφύγει σε τέτοιες τακτικές.

Ο Τοτο Wolff δήλωσε: «Αυτές οι φήμες εμφανίζονται κάθε δύο χρόνια, όταν πρέπει να κάνουμε νέο συμβόλαιο. Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Συζητάμε κανονικά, χωρίς καμία χρονική πίεση», παρότι το δημοσίευμα της Daily Mail ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, έχει επαφές με τον Hamilton.

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Μαϊάμι 2023

Παράλληλα, δεν θα αποτελούσε απόλυτα λογική κίνηση από τη Ferrari να φέρει έναν οδηγό που βρίσκεται προς τη δύση της καριέρας του, τη στιγμή που διαθέτει στο πρόσωπο του Charles Leclerc (του οποίου το συμβόλαιο με τη Scuderia λήγει στο τέλος του 2024) έναν από τους καλύτερους οδηγούς της καινούργιας γενιάς, με πολλά χρόνια μπροστά του. H εναλλακτική λύση θα ήταν η αποδέσμευση του Carlos Sainz. Η ακύρωση του GP Εμίλια Ρομάνια άφησε τον κόσμο της Formula 1 χωρίς ιδιαίτερη ειδησεογραφία και μία τέτοια είδηση μπορεί να προσελκύσει πολλά κλικ.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο John Elkann βρέθηκε στο Maranello για αρκετές ημέρες και πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις για να συζητήσει με τους ιθύνοντες της ομάδας την πορεία της μέχρι στιγμής στη σεζόν, το ζήτημα της αποχώρησης του Laurent Mekies, την πρόσληψη τεχνικών από αντίπαλες ομάδες και τη διατήρηση των οδηγών, κάνοντας «βήματα προόδου» στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Charles Leclerc.

Ο Laurent Mekies αναμένεται να παραμείνει στο πόστο του αγωνιστικού διευθυντή της Scuderia τουλάχιστον για τα επόμενα δύο Grand Prix (Μονακό και Ισπανίας). Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει, η Ferrari δεν κατάφερε να προσελκύσει υψηλόβαθμους τεχνικούς της Red Bull, όπως οι Pierre Wache (τεχνικός διευθυντής), Enrico Balbo (επικεφαλής αεροδυναμικής) και Paul Monaghan (επικεφαλής μηχανολογίας μονοθεσίου), τους οποίους φαίνεται ότι προσέγγισε.

F1 - Ferrari, GP Αυστραλίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!