Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT των 585 ίππων

Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα AMG GT coupe, η οποία είναι πιο αιχμηρή αισθητικά, αλλά ταυτόχρονα έγινε πιο πρακτική χάρη στη 2+2 διάταξη.

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT των 585 ίππων

Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα AMG GT coupe, η οποία είναι πιο αιχμηρή αισθητικά, αλλά ταυτόχρονα έγινε πιο πρακτική χάρη στη 2+2 διάταξη.

Η νέα Mercedes AMG GT αποτελεί το supersport μοντέλο της γερμανικής φίρμας και πέρασε στη δεύτερη γενιά της. Αν και από μια πρώτη ματιά δείχνει… απλά μια ανανέωση, αλλά έχουν αλλάξει πολλά περισσότερα. Η AMG GT άλλαξε πλέον χαρακτήρα και είναι πιο πρακτική σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Αρχικά προσφέρεται στις εκδόσεις 63 και 55, οι οποίες εφοδιάζονται με V8 μοτέρ, αφήνοντας στην… άκρη τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 375 ίππων που συναντάμε στην SL43. Να θυμίσουμε ότι τόσο η νέα SL όσο και η νέα AMG GT αναπτύχθηκαν μαζί και κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Η κορυφαία έκδοση AMG GT 63 coupe αποδίδει 585 ίππους και 800 Nm ροπής από τον 4λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα. Επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Όσο για την AMG GT 55 coupe η απόδοση βρίσκεται στους 476 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Οι δύο εκδόσεις 63 και 55 εξοπλίζονται με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της AMG 4Matic+ και το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift, ωστόσο η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 315 χλμ./ώρα και 295 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Οι διαστάσεις του έχουν αλλάξει ελάχιστα με το μήκος να είναι στα 4,73 μέτρα, ενώ το βάρος έχει αυξηθεί, λόγω των επιπλέον θέσεων που συναντάμε μέσα στην καμπίνα. Φυσικά, έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στο αμάξωμα και το εσωτερικό όσο και στα αεροδυναμικά βοηθήματα ανθρακόνημα. Ενδιαφέρον προκαλεί και σε αυτή τη γενιά την αναδυόμενη πίσω αεροτομή, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε 5 διαφορετικές γωνίες.

Στο εσωτερικό, το γνώριμο cockpit περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας σε κάθετη διάταξη, που «τρέχει» το λογισμικό της γερμανικής φίρμας MBUX. Ως προς την άνεση, το 2+2 σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον δύο θέσεις πίσω, ωστόσο δεν υπόσχεται αρχοντικές ανέσεις. Ο χώρος αποσκευών είναι 312 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 675 λίτρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!