Πώς οι ιδέες των εργαζομένων της, μείωσαν τα έξοδα της SEAT κατά 7,2 εκατ ευρώ

Όλοι οι υπάλληλοι της ισπανικής μάρκας καλούνται να προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών

Πώς οι ιδέες των εργαζομένων της, μείωσαν τα έξοδα της SEAT κατά 7,2 εκατ ευρώ

Όλοι οι υπάλληλοι της ισπανικής μάρκας καλούνται να προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών

Ενεργή συμμετοχή, όπως αποδεικνύεται από τις 3.000 προτάσεις που κατέθεσαν το 2020, έχουν οι εργαζόμενοι στη SEAT στο πρόγραμμα «SEAT Ideas». Σύμφωνα με αυτό, όλοι οι υπάλληλοι καλούνται να προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των διαδικασιών.

Οι βελτιστοποιήσεις αφορούν οποιονδήποτε τομέα, από το προϊόν και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου έως τις διαδικασίες, καθώς και την πρόοδο στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Από τις 3.000 προτάσεις, σχεδόν 850 ήδη εφαρμόζονται, βοηθώντας τη SEAT SA να εξοικονομήσει 7,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα “SEAT Ideas”, το οποίο επικαιροποιήθηκε και ψηφιοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, αποτελεί σταθερή δέσμευση της εταιρείας να προωθήσει την καινοτομία και το ταλέντο, δίνοντας φωνή στους επαγγελματίες να προτείνουν βελτιώσεις στην καθημερινή τους εργασία, καθώς αυτοί κατανοούν καλύτερα το περιβάλλον και τις δυνατότητές τους.

Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, οι οποίες στη συνέχεια αναλύονται από ειδικούς για την δυνατότητα εφαρμογή τους. Τέλος, η εταιρεία επιβραβεύει τους δημιουργούς με οικονομικό κίνητρο, το οποίο ανήλθε για το 2020 σε 900.000 ευρώ.

Το 2020, οι ιδέες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης αφορούσαν τους τομείς της παραγωγής, ειδικά το Sheet Metal Work, ακολουθούμενες από τους τομείς της Ενέργειας, Εγκαταστάσεων και Logistics.

Ο αντιπρόεδρος Human Resources και Organisation της SEAT, Xavier Ros, επισημαίνει ότι «παρά την πολυπλοκότητα της κατάστασης που οφείλεται στην πανδημία, οι υπάλληλοι της εταιρείας μας συνέχισαν να προωθούν και να μοιράζονται την επιθυμία τους για βελτίωση και το καινοτόμο πνεύμα τους. Η στάση τους είναι μια επιπλέον ώθηση για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις της εταιρείας και της τρέχουσας κατάστασης, επιτρέποντάς μας να εντοπίσουμε πιθανές ιδέες για βελτίωση, που μπορούν να έχουν θετικό συλλογικό αντίκτυπο».

Κατά την επιλογή των καλύτερων προτάσεων, λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η συμβολή της αξίας τους και η δυναμική τους για οικονομική εξοικονόμηση. Ταυτόχρονα, οι προτάσεις που δεν επιφέρουν άμεσα απτά οφέλη αλλά που μπορούν να εφαρμοστούν λόγω της πρωτοτυπίας τους σε κάποια άλλη πτυχή, επανατοποθετούνται με στόχο την προστιθέμενη αξία τους σε άλλες προτάσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!