Car Sharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Volkswagen

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινάει στην πόλη του Αμβούργου

Car Sharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Volkswagen

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινάει στην πόλη του Αμβούργου

Ένα νέο πρόγραμμα car sharing με την ονομασία “WeShare” υλοποιεί η Volkswagen και αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα 800 περίπου ID.3 θα είναι διαθέσιμα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης του Αμβούργου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας στην οποία “τρέχει” πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων WeShare.

Η δυνατότητα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε στο Αμβούργο πριν ένα περίπου μήνα και αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Volkswagen για προώθηση της φιλικής προς το κλίμα ηλεκτροκίνησης, παράλληλα και ισόποσα με νέες, καινοτόμες υπηρεσίας κινητικότητας.

Το car sharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι διαθέσιμο σε άτομα 21 ετών και άνω και απαιτείται άδεια οδήγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαιτείται εγγραφή σε πλατφόρμα, αλλά όχι κλειδί ή κάρτα για το αυτοκίνητο, αφού όλα λειτουργούν ψηφιακά μέσω του smartphone.

Υπάρχει χρονική χρέωση ανά λεπτό, αλλά είναι επίσης δυνατή η καθημερινή ενοικίαση για μεγαλύτερα ταξίδια. Όπως είναι συνηθισμένο με την κοινή χρήση αυτοκινήτων, δεν υπάρχουν σταθεροί σταθμοί παραλαβής και αποβίβασης. Η ενοικίαση τερματίζεται απλά εντός της επιχειρησιακής περιοχής υλοποίησης του προγράμματος.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!