F1: Τα ειδικά χρώματα της McLaren για την αυλαία της σεζόν

Η McLaren θα αγωνιστεί με ειδικό χρωματισμό (τον 5ο της φετινής σεζόν) στο GP Άμπου Ντάμπι που θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο.

F1: Τα ειδικά χρώματα της McLaren για την αυλαία της σεζόν

Η McLaren θα αγωνιστεί με ειδικό χρωματισμό (τον 5ο της φετινής σεζόν) στο GP Άμπου Ντάμπι που θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι οδηγοί και οι ομάδες της Formula 1 προετοιμάζονται για μία τελική αναμέτρηση αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, που θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν. Η McLaren αποκάλυψε έναν ειδικό χρωματισμό, τον 5ο που θα χρησιμοποιήσει φέτος, για τον αγώνα στην πίστα της Yas Marina. Η βρετανική ομάδα θα εφαρμόσει το χρωματισμό Driven By Change της Vuse (σπόνσορας της McLaren) στην MCL60, o οποίoς θα αντικαταστήσει τον επικεντρωμένο στο Jack Daniel’s που χρησιμοποιήθηκε στο GP Λας Βέγκας.

Η καλλιτέχνιδα Nujood Al-Otaibi ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της διαμόρφωσης του ειδικού χρωματισμού, μέσω της πλατφόρμας Driven By Change της Vuse. Η Vuse, θυγατρική εταιρεία της British American Tobacco, διαθέτει αυτό το πρόγραμμα εδώ και τρία χρόνια, δίνοντας ευκαιρίες σε καλλιτέχνες να εκπροσωπηθούν μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου του καμβά των μονοθεσίων F1 της McLaren.

Αυτή η πλατφόρμα ξεκίνησε το 2021 και σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένα κομμάτι πρωτότυπης τέχνης εμφανίστηκε σε ένα χρωματισμό μονοθεσίου σε Grand Prix της Formula 1. Το σχέδιο της Nujood ακολουθεί αυτό της Rabab Tantawy στο GP Άμπου Ντάμπι το 2021 και αυτό της Anna Tangles στον ίδιο αγώνα το 2022.

Η Nujood, της οποίας ο πατέρας είναι επίσης καλλιτέχνης, ζωγραφίζει από την ηλικία των τριών ετών. Διαγνώστηκε με πρόβλημα ακοής σε νεαρή ηλικία και τα έργα της αντικατοπτρίζουν τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Έκτοτε, η Nujood βρίσκεται σε ένα ταξίδι καλλιτεχνικής ανακάλυψης για να βρει ένα στυλ στο οποίο πιστεύει. Αρχικά, επικεντρώθηκε στον υπερρεαλισμό, μια μορφή τέχνης με έμφαση στη δημιουργία ενός έργου που μοιάζει με φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.

Ωστόσο, ήθελε να εκφραστεί με διαφορετικές μορφές και δοκίμασε την αφηρημένη τέχνη, η οποία είναι ακριβώς το αντίθετο καθώς χρησιμοποιεί σχήματα, χρώματα και γραμμές αντί να προσπαθεί να απεικονίσει με ακρίβεια μια φωτογραφία ή την οπτική πραγματικότητα. Το σχέδιο που επινόησε η Nujood, εμπνέεται από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η ίδια ερμηνεύει τον ήχο και τον αντίκτυπο που έχει η φύση στην ακοή της, αναπαριστώντας τους αμμόλοφους και τα κύματα της θάλασσας στην παραλία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!