Έως το 2027 -τουλάχιστον- προμηθευτής ελαστικών της F1 η Pirelli

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Pirelli θα συνεχίσει να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 τουλάχιστον έως το 2027.

Έως το 2027 -τουλάχιστον- προμηθευτής ελαστικών της F1 η Pirelli

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Pirelli θα συνεχίσει να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 τουλάχιστον έως το 2027.

Η Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Pirelli για την προμήθεια ελαστικών έως το 2027, με επιλογή επέκτασης της συμφωνίας για ένα ακόμη χρόνο, δηλαδή έως το 2028.

Πρόκειται για μία είδηση που αναμενόταν εδώ και πολλές εβδομάδες, αλλά άργησε να επισημοποιηθεί, παρά τη βεβαιότητα ότι μια συμφωνία στους βασικούς όρους είχε ήδη επιτευχθεί πριν από αρκετό καιρό. Ωστόσο, υπήρχαν σημαντικές λεπτομέρειες που έπρεπε να καθοριστούν.

Η συμφωνία προβλέπει για το 2025 την κατασκευή ελαστικών χωρίς ηλεκτρικές κουβέρτες προθέρμανσης. Παρότι αναβλήθηκε η παρουσίασή τους και δεν θα χρησιμοποιηθούν του χρόνου, όπως ήταν προγραμματισμένο, κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθούν και άλλες δοκιμές εξέλιξής τους.

Η Bridgestone ήταν ο μόνος αντίπαλος της Pirelli, κάνοντας μια πολύ δυνατή οικονομική προσφορά. Αυτή της Pirelli ήταν χαμηλότερη, αλλά υπέρβαινε το κατώτατο όριο που είχε θέσει η F1. Δεν ήταν το οικονομικό ζήτημα που έκανε τη διαφορά, αλλά η άριστη σχέση μεταξύ Pirelli και F1 και, πάνω από όλα, η σταθερή δέσμευση της ιταλικής εταιρείας να είναι πραγματικός συνεργάτης και όχι απλώς προμηθευτής.

Η επιλογή της ανανέωσης θεωρούνταν δεδομένη στα paddock εδώ και μερικές εβδομάδες. Αυτό που καθυστέρησε την επίσημη ανακοίνωση ήταν η πολυπλοκότητα της προσφοράς, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο τη Formula 1, αλλά και τις μικρότερες κατηγορίες όπως η F2 και η F3, απαιτώντας έτσι πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις.

Όπως έχουμε αναφέρει, αυτή η συμφωνία της Pirelli αναμένεται να είναι η τελευταία με τη Formula 1, ανοίγοντας έτσι ήδη το δρόμο για τους μελλοντικούς κατασκευαστές, όπως την Bridgestone, η οποία φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη θέση του προμηθευτή ελαστικών πέραν του 2028.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!