F1-GP Ιαπωνίας FP3: 3 στα 3 για το Max Verstappen

O Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, επικρατώντας και στο FP3 του Σαββάτου, εμπρός από τους οδηγούς της McLaren.

F1-GP Ιαπωνίας FP3: 3 στα 3 για το Max Verstappen

O Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, επικρατώντας και στο FP3 του Σαββάτου, εμπρός από τους οδηγούς της McLaren.

O Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, έχοντας επικρατήσει εχθές τόσο στο FP1 όσο και στο FP2, για να παραμείνει επικεφαλής και στο FP3. Δεδομένου ότι η καταπόνηση ελαστικών κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς η άσφαλτος δεν προσφέρει πολλή πρόσφυση, ο Verstappen προσέγγισε πολύ έξυπνα τον ταχύτερο γύρο του, διατηρώντας τα ελαστικά του σε καλή κατάσταση έως το τέλος του γύρου.

Η Red Bull είχε υιοθετήσει πιο επιθετικές ρυθμίσεις μονάδας ισχύος από ό,τι την Παρασκευή. Ωστόσο, η διαφορά του Verstappen από τους αντιπάλους του ήταν μικρότερη από το FP2: μόλις 0,24 δλ. χώριζαν τον Ολλανδό Πρωταθλητή από τον Lando Norris με τη McLaren να είναι πολύ ανταγωνιστική στις γρήγορες στροφές της Suzuka.

O νεαρός Βρετανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο sector της πίστας, αλλά έχασε περίπου 0,15 δλ. στο τελευταίο τμήμα της πίστας, όπου ίσως τα ελαστικά του είχαν αρχίσει να πέφτουν σε απόδοση. Η McLaren είδε και τον Oscar Piastri να σημειώνει έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο, για να βρεθεί μόλις 48 χλστ. του δλ. πίσω από τον team-mate του, στην 3η θέση.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το FP3 του GP Ιαπωνίας

Οι δύο οδηγοί της McLaren ήταν οι μοναδικοί που κατάφεραν να πλησιάσουν τον Verstappen, καθώς ο team-mate του Ολλανδού στη Red Bull, Sergio Perez, βρέθηκε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους οδηγούς της βρετανικής ομάδας. To Μεξικανό ακολούθησαν στον πίνακα των χρόνων οι δύο Ferrari, με το Charles Leclerc να έχει προβάδισμα 0,115 δλ. από τον team-mate του, Carlos Sainz. Αμφότεροι οι οδηγοί είχαν ένα άτσαλο πέρασμα από τις στροφές της Degner, με αρκετή υποστροφή.

Οι δυσκολίες της Mercedes συνεχίστηκαν, με τον Lewis Hamilton να βρίσκεται μόλις 22 χλστ. του δλ. πίσω από τον Sainz, αλλά σχεδόν 0,9 δλ. μακριά από την κορυφή. Ο 7 φορές Πρωταθλητής κινήθηκε 0,25 δλ. ταχύτερα από τον team-mate του, George Russell, που σίγουρα μπορεί να βρει λίγο ακόμα περισσότερο χρόνο στις προσπάθειές του.

Στην 9η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso με την Aston Martin, ακολουθούμενος από τους δύο οδηγούς της Alfa Romeo, με τον Guanyu Zhou να κατατάσσεται εμπρός από τον Valtteri Bottas. Ο Esteban Ocon, στο μονοθέσιο του οποίου οι μηχανικοί της Alpine τοποθέτησαν τη που χρησιμοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο Έκπληξη αποτέλεσε ότι οι Lance Stroll (Aston Martin) και Pierre Gasly (Alpine), βρέθηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις του FP3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!