F1-GP Ιαπωνίας FP2: O Max Verstappen ταχύτερος ξανά

O Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής, αλλά αυτή τη φορά με μικρότερη διαφορά από τον 2ο, Charles Leclerc.

F1-GP Ιαπωνίας FP2: O Max Verstappen ταχύτερος ξανά

O Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής, αλλά αυτή τη φορά με μικρότερη διαφορά από τον 2ο, Charles Leclerc.

Όπως είχε συμβεί και στο FP1 του GP Ιαπωνίας, ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, αλλά αυτή τη φορά η διαφορά του από τον δεύτερο οδηγό -και πάλι στο τιμόνι μιας Ferrari– ήταν σχεδόν μισή από ότι στην πρωινή διαδικασία που είχε προηγηθεί στην πίστα της Suzuka. Στον ταχύτερο γύρο του, ο Verstappen έχασε λίγο χρόνο στη φουρκέτα της Spoon και ο Charles Leclerc κατάφερε να πλησιάσει τον Ολλανδό στα 0,32 δλ., εκμεταλλευόμενος την υψηλή τελική ταχύτητα της Ferrari, παρότι έκανε ένα μικρό λάθος στην 1η στροφή.

Στο ρυθμό αγώνα στις προσομοιώσεις, οι Red Bull είχαν σαφές προβάδισμα, αν και ο Verstappen χρησιμοποιούσε τα πειραματικά ελαστικά με τη γόμα C2 (μέση) του 2024, όπου οι ομάδες διαπίστωσαν ότι υπήρχε υψηλή καταπόνηση των ελαστικών. O Verstappen δήλωσε: «Το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό σήμερα, ένιωθα άνετα από τον πρώτο γύρο. Τόσο κατά τη διάρκεια ενός γρήγορου γύρου, όσο και κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα».

Ο Lando Norris με τη McLaren βρέθηκε και πάλι στην 3η θέση, μεταξύ των δύο Ferrari ξανά, αφού πλασαρίστηκε εμπρός από τον Carlos Sainz. Οι οδηγοί της McLaren έκαναν συγκριτικές δοκιμές μεταξύ διαφορετικών εκδόσεων εμπρός αεροτομής. Στην 5η θέση κατετάγη ο George Russell με τη Mercedes, εμπρός από τον Fernando Alonso με την Aston Martin. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Oscar Piastri (McLaren), o Sergio Perez, πάνω από 1 δλ. πίσω από τον επικεφαλής team-mate του στη Red Bull, και ο Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το FP2 του GP Ιαπωνίας

O Lewis Hamilton βρέθηκε στη 14η θέση, καθώς οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Οι οδηγοί από την 8η έως τη 14η θέση βρίσκονταν εντός ενός δέκατου του δλ. Η Mercedes αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μόνο τη μαλακή γόμα (δύο σετ) στο FP2. O George Russell δήλωσε: «Ήταν λίγο παράξενη ημέρα, η πίστα φαίνεται να έχει πολύ χαμηλή πρόσφυση. Τα μονοθέσια γλιστρούν πολύ, κάτι που δεν σου δίνει την καλύτερη αίσθηση στον κόσμο όταν έχεις στροφές με πραγματικά υψηλές ταχύτητες».

«Οι Red Bull φαίνεται ότι επέστρεψαν στον κανονικό τους ρυθμό και ήταν εξαιρετικά γρήγορες σήμερα. Είμαστε ίσως μισό δευτερόλεπτο πίσω από τη Ferrari και τον Lando, οπότε έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε απόψε για να καλύψουμε αυτή τη διαφορά. Θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας την Κυριακή, επειδή η καταπόνηση των ελαστικών φαίνεται πολύ υψηλή».

Μόλις τρία λεπτά πριν από την καρό σημαία, ο Pierre Gasly (19ος) είχε ατύχημα στη Degner 2, φέρνοντας πρόωρο τέλος στη διαδικασία με κόκκινη σημαία. Ο Γάλλος μπλόκαρε τα εμπρός φρένα του και κατέστρεψε την εμπρός αριστερή ανάρτηση της Alpine στις μπαριέρες με αρκετά χαμηλή ταχύτητα.

F1 - Pierre Gasly (Alpine), GP Ιαπωνίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!