F1: Ο Yuki Tsunoda αναμένεται να παραμείνει στην AlphaTauri

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η θυγατρική ομάδα της Red Bull στη Formula 1, η AlphaTauri, αναμένεται να ανακοινώσει στο GP Ιαπωνίας ότι ο Yuki Tsunoda θα εξακολουθεί να αγωνίζεται με τα χρώματά της και το 2024.

F1: Ο Yuki Tsunoda αναμένεται να παραμείνει στην AlphaTauri

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η θυγατρική ομάδα της Red Bull στη Formula 1, η AlphaTauri, αναμένεται να ανακοινώσει στο GP Ιαπωνίας ότι ο Yuki Tsunoda θα εξακολουθεί να αγωνίζεται με τα χρώματά της και το 2024.

Ελάχιστες θέσεις έχουν -θεωρητικά- μείνει ανεπιβεβαίωτες στο grid της Formula 1 για το 2024. Η AlphaTauri είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κανέναν οδηγό για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, το Auto Motor und Sport ισχυρίζεται ότι η μικρή ιταλική ομάδα θα ανακοινώσει στο τέλος της εβδομάδας ότι ο Yuki Tsunoda θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί της για 4η σεζόν, στα πλαίσια του Grand Prix Ιαπωνίας, την πατρίδα του 23χρονου.

Η AlphaTauri αναμένεται να ανακοινώσει την ταυτότητα του δεύτερου οδηγού της για το 2024 αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά. Παρότι ο 34χρονος Daniel Ricciardo αναρρώνει ακόμα από το κάταγμα στο μετακάρπιο οστό του αριστερού χεριού που υπέστη στο ατύχημα των ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας, είναι το φαβορί για το δεύτερο cockpit της AlphaTauri.

Όπως δήλωσε ο CEO της ιταλικής ομάδας, Peter Bayer, ο Ricciardo δεν θα είναι παρών στο GP Ιαπωνίας, σε αντίθεση με τη Σιγκαπούρη, όπου βρισκόταν στα pits της AlphaTauri. O Αυστραλός θα πάει στην πατρίδα του για να συνεχίζει τις φυσικοθεραπείες. Συνεπώς, πίσω από το τιμόνι του δεύτερου μονοθεσίου της AlphaTauri θα βρεθεί και πάλι ο Liam Lawson στη Suzuka.

O 21 ετών Νεοζηλανδός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο GP Σιγκαπούρης, για να τερματίσει στην 9η θέση, σημειώνοντας τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1, στο 3ο μόλις Grand Prix της καριέρας του και τον πιο απαιτητικό αγώνα της σεζόν με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο της AlphaTauri. Μάλιστα, το αποτέλεσμα του Lawson είναι το καλύτερο που έχει σημειώσει η ιταλική ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Με αυτή την επίδοση, ο Lawson ίσως απέδειξε ότι αξίζει ένα cockpit στη Formula 1, αλλά η AlphaTauri δεν φαίνεται προς το παρόν πρόθυμη να του το παραχωρήσει. Θεωρητικά, η μοναδική εναλλακτική του Νεοζηλανδού για να παραμείνει στο grid της Formula 1 του χρόνου είναι η Williams, η οποία όμως αναμένεται να διατηρήσει τον Logan Sargeant, παρότι ο Αμερικανός δεν έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του.

Η AlphaTauri βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες εταιρείες, ώστε να παραχωρήσει το όνομά της το 2024, εξασφαλίζοντας εισροή εσόδων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κολοσσός αθλητικών ειδών Adidas ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα, ενώ το καλοκαίρι είχε αναφερθεί ότι η εταιρεία ενδυμάτων Hugo Boss βρισκόταν σε συζητήσεις με την AlphaTauri.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!