F1: Κάταγμα για τον Ricciardo, θα αντικατασταθεί από τον Liam Lawson

Με κακό τρόπο εξελίχθηκε η Παρασκευή του GP Ολλανδίας για τον Daniel Ricciardo, ο οποίος υπέστη κάταγμα σε μετακάρπιο οστό στο αριστερό του χέρι και θα αντικατασταθεί στην AlphaTauri από τον 21 ετών Νεοζηλανδό Liam Lawson.

F1: Κάταγμα για τον Ricciardo, θα αντικατασταθεί από τον Liam Lawson

Με κακό τρόπο εξελίχθηκε η Παρασκευή του GP Ολλανδίας για τον Daniel Ricciardo, ο οποίος υπέστη κάταγμα σε μετακάρπιο οστό στο αριστερό του χέρι και θα αντικατασταθεί στην AlphaTauri από τον 21 ετών Νεοζηλανδό Liam Lawson.

Μόλις στον 3ο αγώνα από την επιστροφή του στο grid της Formula 1, ο Daniel Ricciardo στάθηκε πολύ άτυχος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας, καθώς υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι έπειτα από ατύχημα στην 3η στροφή, γεγονός που τον απέκλεισε από το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο. Συνεπώς, τη θέση του στο cockpit της AlphaTauri θα κληθεί να πάρει ο 21 ετών Νεοζηλανδός Liam Lawson, μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Red Bull, που αγωνίζεται φέτος στο ιαπωνικό Πρωτάθλημα μονοθεσίων Super Formula.

Έπειτα από το ατύχημα του Oscar Piastri στη στροφή 3 στα αρχικά λεπτά του FP2 στο Zandvoort, ο Ricciardo πλησίασε με πλήρη ταχύτητα στο σημείο του ατυχήματος με τις κίτρινες σημαίες να εμφανίζονται την τελευταία στιγμή. Ο Αυστραλός είχε δεσμευτεί στη γραμμή του, όπου βρισκόταν ακινητοποιημένη η McLaren του νεαρού συμπατριώτη του που τον αντικατέστησε στη βρετανική ομάδα.

Ο Ricciardo δεν μπορούσε να κάνει πολλά, και μπλόκαρε τα εμπρός φρένα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η AlphaTauri να κατευθυνθεί προς τις TecPro μπαριέρες με το εμπρός μέρος. Ο Ricciardo δεν απομάκρυνε τα χέρια του από το τιμόνι κατά την πρόσκρουση και όταν βγήκε από το μονοθέσιο φαινόταν να πιάνει το αριστερό του χέρι, δείχνοντας σημάδια πόνου, έχοντας αναφέρει στον ασύρματο ότι το έχει χτυπήσει.

Ο Αυστραλός διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω ελέγχους, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα σε μετακάρπιο οστό, που τον έθεσε εκτός μάχης για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο και πιθανότατα και για το GP Ιταλίας της επόμενης εβδομάδας. Ο Ricciardo θα υποβληθεί σε επέμβαση από τον Ισπανό ορθοπεδικό χειρούργο Δρ Xavier Mir, ο οποίος ανέλαβε και τον Lance Stroll στην αρχή της χρονιάς και έχει δουλέψει με πολλούς αναβάτες του MotoGP.

Η Red Bull κάλεσε τον Liam Lawson να αντικαταστήσει τον Ricciardo. O Νεοζηλανδός, που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας του φετινού Πρωταθλήματος Super Formula με τρεις νίκες, θα γίνει ο 10ος Νεοζηλανδός οδηγός στην ιστορία της Formula 1, ο πρώτος έπειτα από τον Brendon Hartley, που είχε αγωνιστεί το 2017 για την ίδια ομάδα που λειτουργούσε υπό την ονομασία Toro Rosso τότε. Αυτό σημαίνει ότι η AlphaTauri θα έχει φέτος περισσότερους οδηγούς (4) από όσους βαθμούς έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα (3).

Ο Lawson, που θα αγωνιστεί με το Νο. 40, είχε κάνει πέρυσι εμφανίσεις στις ελεύθερες δοκιμές των GP Βελγίου, Μεξικού και Άμπου Ντάμπι οδηγώντας τα μονοθέσια των AlphaTauri και Red Bull, καθώς αποτελεί τον εφεδρικό οδηγό τους από τα μέσα του 2022. O Lawson κέρδισε την υποστήριξη της Red Bull έπειτα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος μονοθεσίων Toyota Racing Series το 2019, με αντίπαλο τον Marcus Armstrong, πρώην προστατευόμενο της Ferrari. To 2020 ήταν 5ος στο Πρωτάθλημα Formula 3 και το 2022 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Formula 2.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!