F1: Η AlphaTauri ενδέχεται να μετονομαστεί σε (Hugo) Boss

Αναφέρεται ότι η Red Bull βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρεία ενδυμάτων Hugo Boss για μία πιθανή συμφωνία μετονομασίας της ομάδας της AlphaTauri το 2024.

F1: Η AlphaTauri ενδέχεται να μετονομαστεί σε (Hugo) Boss

Αναφέρεται ότι η Red Bull βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρεία ενδυμάτων Hugo Boss για μία πιθανή συμφωνία μετονομασίας της ομάδας της AlphaTauri το 2024.

Όπως έχουμε αναφέρει, πέραν της νέας διεύθυνσης που θα αναλάβει την AlphaTauri, με CEO τον Peter Bayer και επικεφαλής ομάδας τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Laurent Mekies, o οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο, η μικρή ιταλική ομάδα θα αλλάξει και όνομα το 2024.

Παράλληλα, αναμένεται να μεταφέρει και άλλους τεχνικούς της από τη Faenza της Ιταλίας που βρίσκεται η βάση της αγωνιστικής ομάδας, στο Bicester της Αγγλίας, όπου εδρεύει το αεροδυναμικό της τμήμα. Παράλληλα, θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη συνεργασία της με τη Red Bull Technology για να ανελκυστεί από την τελευταία θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών που βρίσκεται τώρα.

Αυτή τη στιγμή, με το όνομά της, η AlphaTauri προωθεί την ομώνυμη εταιρεία ενδυμάτων της Red Bull, AlphaTauri. Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz, και την ανάθεση των αθλητικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, στον Oliver Mintzlaff, αν και αποφασίστηκε να μην πωληθεί η ομάδα (παρότι δέχθηκε προσφορά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων), κρίθηκε ότι θα μπορεί να έχει υψηλότερα έσοδα με την παραχώρηση του ονόματός της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιταλικό Motorsport, η εταιρεία ενδυμάτων Hugo Boss βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Red Bull για την πιθανότητα σύναψης συμφωνίας μετονομασίας της ομάδας της Faenza. H Hugo Boss αποτελεί αυτή τη στιγμή σπόνσορα της Aston Martin, και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών στο παρελθόν και με την ομάδα της McLaren και φαίνεται ότι αναζητά μεγαλύτερη προβολή μέσω της Formula 1.

Αν η συμφωνία προχωρήσει, η μικρή ομάδα αναμένεται να μετονομαστεί σε Boss, όπως διαφημίζεται στο αμάξωμα της Aston Martin, με την οποία έχει συμφωνία έως το 2025, ή Boss Orange, για να προωθήσει τη συγκεκριμένη γραμμή ρούχων. Ο CEO της Hugo Boss, Daniel Grieder, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2021, εργαζόταν προηγουμένως στην Tommy Hilfiger, η οποία αποτελεί σπόνσορα της Mercedes και του Lewis Hamilton.

Ο νυν βασικός σπόνσορας της AlphaTauri, η πολωνική πετρελαϊκή εταιρεία Orlen, έχει επίσης συνδεθεί με μία πιθανή συμφωνία μετονομασίας της ομάδας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!