F1 – George Russell: O Verstappen γκρινιάζει γιατί θέλει περισσότερα χρήματα

Έπειτα από την ανακοίνωση του προγράμματος 24 αγώνων για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1, o Max Verstappen δήλωσε ότι είναι πάρα πολλοί, αλλά ο George Russell πιστεύει πως ο Ολλανδός κάνει αυτά τα σχόλια για να αυξήσει τις απολαβές του από τη Red Bull.

F1 – George Russell: O Verstappen γκρινιάζει γιατί θέλει περισσότερα χρήματα

Έπειτα από την ανακοίνωση του προγράμματος 24 αγώνων για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1, o Max Verstappen δήλωσε ότι είναι πάρα πολλοί, αλλά ο George Russell πιστεύει πως ο Ολλανδός κάνει αυτά τα σχόλια για να αυξήσει τις απολαβές του από τη Red Bull.

Αυτή την εβδομάδα, η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα 24 αγώνων για το Πρωτάθλημα του 2024, με ορισμένα από τα Grand Prix να έχουν ομαδοποιηθεί γεωγραφικά. O Max Verstappen, παρά την επιτυχία που απολαμβάνει τα τελευταία τρία χρόνια, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από τη Formula 1 νωρίτερα από το αναμενόμενο, αναφέροντας διάφορους λόγους.

O 25χρονος Ολλανδός επανέλαβε την «απειλή» αυτή στις συνεντεύξεις πριν από το GP Μ. Βρετανίας. Σχολιάζοντας το πρόγραμμα αγώνων του 2024, ο Verstappen δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον λίγο πιο λογικό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Αλλά είναι πάρα πολλοί (αγώνες) για μένα. Θα πρέπει να έρθουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να συνδυαστούν για να αποφασίσω αν θα μείνω περισσότερο ή όχι», προσέθεσε ο Ολλανδός.

Ο Verstappen έχει επίσης αναφέρει τις ανησυχίες του για τους τεχνικούς κανονισμούς του 2026 όσον αφορά τις μονάδες ισχύος και τα πλαίσια. «Αυτά τα πράγματα σίγουρα δεν βοηθούν», είπε ο Ολλανδός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το 2028, με φημολογούμενες ετήσιες απολαβές 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, ο οδηγός της Mercedes, George Russell, δήλωσε ότι ο Verstappen κάνει αυτές τις δηλώσεις για να αυξήσει τις απολαβές του, όταν έρθει η ώρα να τις διαπραγματευτεί εκ νέου. Ο Russell σχολίασε: «Νομίζω ότι γκρινιάζει επειδή θέλει περισσότερα χρήματα. Είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος οδηγός του grid, και δικαίως για όσα έχει πετύχει, αλλά ακόμα κι έτσι, νομίζω ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη τακτική, αυτή η απειλή αποχώρησης».

«Ελπίζω να μην το κάνει. Ελπίζω να μείνει για όσο καιρό θα μείνω κι εγώ, γιατί θέλω να αγωνίζομαι ενάντια στους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή είμαι αντιμέτωπος με τον Lewis (Hamilton) και θέλω να κάνω το ίδιο με τον Max και τον Charles (Leclerc) και άλλους, και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο αυτή τη στιγμή ως άθλημα».

Ωστόσο, και ο Russell παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα 24 Grand Prix εντός μίας σεζόν «είναι πρόκληση, δεν μπορούμε να προσθέτουμε συνεχώς περισσότερες υποχρεώσεις, περισσότερους αγώνες, πρέπει να υπάρχει ένα σημείο όπου αν προσθέτεις κάτι κάπου, κάτι πρέπει να αφαιρεθεί».

«Ίσως αυτή τη στιγμή απλά προσθέτουμε περισσότερους αγώνες και δεν έχουμε λιγότερες υποχρεώσεις, οπότε απλά δουλεύεις υπερωρίες. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο συμβαίνει και στη Red Bull, αλλά αν δεν είχαμε άλλες υποχρεώσεις θα ήμασταν ευτυχείς να αγωνιζόμαστε κάθε Σαββατοκύριακο, είμαι σίγουρος».

Παράλληλα, ο Fernando Alonso, o οποίος στο τέλος του μήνα θα γιορτάσει τα 42α γενέθλιά του και έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο με την Aston Martin για το 2024, δήλωσε για το πρόγραμμα αγώνων της επόμενης χρονιάς: «Φυσικά και βλέπω τα οφέλη που προκύπτουν από 24 αγώνες το χρόνο. Καταλαβαίνω ότι δημιουργεί περισσότερα έσοδα για όλους. Αλλά νομίζω ότι κοιτάζοντας τα μέλη της ομάδας, 18 αγώνες το χρόνο θα ήταν ένας καλός αριθμός».

«Αν είναι περισσότεροι από 18 ή 19, γίνεται αγχωτικό για τους μηχανικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι τότε αγχώνονται από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο. Ως οδηγοί, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε πάρα πολύ, επειδή έχουμε όλα τα προνόμια και μας φροντίζουν όσο καλύτερα γίνεται. Αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για όλους τους άλλους».

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin), GP Μ. Βρετανίας 2023

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!