F1: Η Audi έχει προσλάβει 50 τεχνικούς (και από αντιπάλους της)

Ο διευθύνων σύμβουλος του εγχειρήματος της Audi για τη Formula 1, Adam Baker, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων του σπορ, παρά το γεγονός ότι εδρεύει μακριά από την Αγγλία.

F1: Η Audi έχει προσλάβει 50 τεχνικούς (και από αντιπάλους της)

Ο διευθύνων σύμβουλος του εγχειρήματος της Audi για τη Formula 1, Adam Baker, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων του σπορ, παρά το γεγονός ότι εδρεύει μακριά από την Αγγλία.

Από τις 10 ομάδες της Formula 1, μόνο τρεις (Ferrari, Alfa Romeo/Sauber και AlphaTauri) εδρεύουν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, η έδρα των υπόλοιπων 7 ομάδων βρίσκεται εντός ακτίνας 125 χλμ. στην Αγγλία, κοντά στην πίστα του Silverstone, στην αποκαλούμενη «κοιλάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Αυτό έχει κάνει την Αγγλία hot spot για τα καλύτερα ταλέντα της F1, όσον αφορά τον τεχνικό τομέα. Κατά συνέπεια, για μια νέα ομάδα όπως η Audi, που θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026 με εργοστασιακή ομάδα τη Sauber, που έχει την έδρα του τμήματος μονάδων ισχύος στη βαυαρική πόλη του Neuburg, στα νοτιοανατολικά της Γερμανίας, τίθεται το ερώτημα πόσο εύκολο θα είναι να προσελκύσει ορισμένα από τα καλύτερα ταλέντα του αθλήματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi στην F1, Adam Baker, δεν ανησυχεί όμως και πιστεύει ότι η εταιρεία έχει ήδη ένα προβάδισμα: «Όσον αφορά τις προσλήψεις, αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι το εγχείρημα για τη Formula 1 εδώ στο Neuburg, είναι ένα σημαντικό έργο μετασχηματισμού για την Audi Sport». 

«Αυτό σημαίνει ότι επωφεληθήκαμε από τη μεταφορά περίπου 200 ατόμων με υψηλά προσόντα, από το εσωτερικό της Audi Sport στη Formula 1. Έτσι, αυτό είναι προφανώς μια τεράστια ώθηση για τη φάση της επανεκκίνησής μας. Εδώ στην περιοχή, έχουμε επίσης πρόσβαση σε κυριολεκτικά χιλιάδες ειδικούς τεχνολογίας που ασχολούνται με την αυτοκινητοβιομηχανία και εργάζονται για την Audi ή για προμηθευτές της».

«Αλλά για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί το 2026, θέλουμε να επιταχύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη φάση της εκμάθησής και μέρος αυτής της στρατηγικής είναι ένα επιθετικό πρόγραμμα προσλήψεων. Μέχρι στιγμής, έχουμε συνάψει συμβάσεις με περίπου 50 τεχνικούς για να έρθουν εδώ, μεταξύ των οποίων κάποιοι που προέρχονται από ορισμένους ανταγωνιστές μας».

Το νεοϊδρυθέν τμήμα μονάδων ισχύος της Red Bull Powertrains κατάφερε να προσελκύσει πολλούς υψηλόβαθμους τεχνικούς της Mercedes HPP. Ωστόσο, ενώ είναι πιο εύκολο για τις ομάδες που εδρεύουν στην Αγγλία να προσελκύσουν τεχνικούς, είναι και πιο εύκολο να τους χάσουν.

Ο Baker το βλέπει αυτό ως θετικό για την Audi και παραδέχθηκε ότι η πρόσληψη προσωπικού αποτελεί πρόκληση, αλλά επειδή η έδρα της Audi βρίσκεται μακριά από άλλες ομάδες και κατασκευαστές, οι υπάλληλοί της είναι πιο πιθανό να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: «Νομίζω ότι η πρόσληψη προσωπικού είναι πάντα μια πρόκληση».

«Μέρος αυτής της πρόκλησης είναι ότι αν το προσωπικό πρέπει να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στη χώρα με την οικογένειά του, αυτό είναι σίγουρα μια σκέψη. Αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να θεωρηθεί και ως μειονέκτημα. Εάν μπορείς να αλλάξεις εργοδότη χωρίς να μετακομίσεις, τότε ο κίνδυνος αποχώρησης είναι προφανώς υψηλότερος».

Audi F1

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!