F1: Η Red Bull δεν είναι πια ομάδα ενός μονοθεσίου

O Sergio Perez πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει για τον τίτλο, καθώς η Red Bull δεν είναι πια «ομάδα ενός μονοθεσίου», ισχυρισμό που ο Christian Horner δήλωσε ότι δεν ίσχυε ποτέ. Πάντως ο Max Verstappen πιστεύει ότι ο team-mate του είναι ο μοναδικός του αντίπαλος στο φετινό Πρωτάθλημα.

F1: Η Red Bull δεν είναι πια ομάδα ενός μονοθεσίου

O Sergio Perez πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει για τον τίτλο, καθώς η Red Bull δεν είναι πια «ομάδα ενός μονοθεσίου», ισχυρισμό που ο Christian Horner δήλωσε ότι δεν ίσχυε ποτέ. Πάντως ο Max Verstappen πιστεύει ότι ο team-mate του είναι ο μοναδικός του αντίπαλος στο φετινό Πρωτάθλημα.

Δεδομένης της υπεροχής που έχει επιδείξει η Red Bull στους δύο πρώτους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1, φαίνεται ότι ο μοναδικός οδηγός που θα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τον Max Verstappen θα είναι ο team-mate του στη Red Bull, Sergio Perez. O Μεξικανός έχει χάσει τη μεταξύ τους μάχη τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ωστόσο, φέτος πιστεύει ότι τα πράγματα εντός της Red Bull είναι πιο εξισορροπημένα.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι έχει τα διαθέσιμα εργαλεία για να κερδίσει τον Max Verstappen στη μάχη του φετινού τίτλου, ο Sergio Perez δήλωσε: «Το πιστεύω απόλυτα, και σίγουρα όταν ήρθα στην ομάδα τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Βασικά, αγωνίζονταν με δύο μονοθέσια επειδή ήταν αναγκασμένοι να το κάνουν».

«Τώρα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πραγματικά μέλος της ομάδας. Αισθάνομαι πραγματικά ότι έχω τη θέση μου και ότι με σέβονται. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι καλό για έναν οδηγό. Πραγματικά πιστεύω ότι έχω την πλήρη υποστήριξη της ομάδας, όπως και ο Max, και ότι θα έχω κάθε ευκαιρία να κερδίσω το πρωτάθλημα, όπως και ο Max».

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner αρνήθηκε όμως τους ισχυρισμούς του Μεξικανού οδηγού, δηλώνοντας ότι η ομάδα πάντα προσπαθούσε να δώσει ισότιμες ευκαιρίες στους δύο οδηγούς της: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό. Θέλουμε πάντα να έχουμε τους δύο καλύτερους οδηγούς που μπορούμε στο μονοθέσιο και νομίζω ότι είναι υπέροχο να βλέπουμε τον Checo να κάνει σίγουρα πολύ καλή δουλειά τώρα».

«Ξεκίνησε καλά και φέτος. Αλλά είμαστε μόνο δύο αγώνες στη σεζόν και έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Και ως ομάδα, πάντα προσπαθούσαμε να δώσουμε και στους δύο οδηγούς τις καλύτερες ευκαιρίες και τον καλύτερο εξοπλισμό που μπορούσαμε και στη συνέχεια εξαρτάται από αυτό που θα κάνουν στην πίστα».

«Αλλά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στους δύο πρώτους αγώνες φέτος, η αυτοπεποίθησή του είναι στα ύψη και αυτό ακριβώς θέλουμε. Θέλουμε δύο οδηγούς που θα πιέζουν και θα προκαλούν ο ένας τον άλλον».

Ο Ηorner δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος για να αυξηθούν οι εντάσεις μεταξύ των δύο οδηγών της Red Bull, ακόμα και αν παλέψουν για τον τίτλο: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να συμβεί. Θέλω να πω, είναι και οι δύο ανταγωνιστικά θηρία, και είναι και οι δύο οδηγοί αγώνων στο τέλος της ημέρας, αλλά γνωρίζουν τους κανόνες της συνεργασίας, και ότι η ομάδα προηγείται».

«Και ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο της χρονιάς, όπου γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τις δυνατότητες εξέλιξης που έχουν οι άλλες ομάδες, όσον αφορά τον χρόνο σε αεροδυναμική σήραγγα, καθώς η σεζόν προχωράει. Έτσι, για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από νωρίς, επειδή ξέρουμε ότι οι υπόλοιποι θα επιτεθούν στο δεύτερο μισό της χρονιάς».

Ωστόσο, ο Max Verstappen πιστεύει ότι ο Perez «είναι ο μοναδικός μου αντίπαλος αυτή τη στιγμή. Έχουμε το ίδιο μονοθέσιο, οπότε μπορούμε και οι δύο να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτό μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να με δυσκολέψει κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Ο Perez από την πλευρά του δήλωσε ότι νιώθει πιο άνετα με τη συμπεριφορά του φετινού μονοθεσίου της Red Bull: «Νομίζω ότι μάθαμε επίσης αρκετά για την κατεύθυνση που ακολουθήσαμε πέρυσι, όχι μόνο για το ίδιο το μονοθέσιο, αλλά και για το πώς το στήνουμε και πώς προσπαθούσαμε να αντισταθμίσουμε τις αδυναμίες που μου έδινε. Απλά αφαιρούσαμε απόδοση από το μονοθέσιο».

«Φέτος έχουμε ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο, με το οποίο αισθάνομαι άνετα. Είναι ένα μονοθέσιο με το οποίο δουλεύω καλά, που πιστεύω ότι με την κατεύθυνση που ακολουθούμε στην εξέλιξη, μπορώ να το αξιοποιήσω στο έπακρο. Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό για να μπορέσεις να παραμείνεις στη μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν: να έχεις ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι».

«Βέβαια, πέρυσι, όταν αρχίσαμε να εξελίσσουμε το μονοθέσιο, ή βασικά όταν βάλαμε το μονοθέσιο σε δίαιτα, βασικά αυτό ταίριαζε περισσότερο στον Max και η διαφορά απλά μεγάλωσε. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ζητάμε τα ίδια πράγματα. Σε αυτούς τους πρώτους αγώνες, ήμασταν πολύ κοντά στις προτιμήσεις μας και ζητούσαμε παρόμοιο είδος ισορροπίας. Οπότε, από αυτή την άποψη, είναι κάτι καλό προς το παρόν».

F1 - Sergio Perez (Red Bull), GP Αυστραλίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!