F1-GP Μπαχρέιν: Η Ferrari δεν μπορεί να διεκδικήσει την pole position

Ο Charles Leclerc δήλωσε ότι η Ferrari δεν έχει την απόδοση να διεκδικήσει την pole position στο GP Μπαχρέιν, με το οποίο ξεκινάει η φετινή σεζόν της Formula 1.

F1-GP Μπαχρέιν: Η Ferrari δεν μπορεί να διεκδικήσει την pole position

Ο Charles Leclerc δήλωσε ότι η Ferrari δεν έχει την απόδοση να διεκδικήσει την pole position στο GP Μπαχρέιν, με το οποίο ξεκινάει η φετινή σεζόν της Formula 1.

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, και μοναδική που πραγματοποιείται σε αντιπροσωπευτικές συνθήκες, ο Charles Leclerc σημείωσε τον 4ο ταχύτερο χρόνο, όντας 0,46 δλ. πίσω από τον επικεφαλής, Fernando Alonso με την Aston Martin και 0,3 δλ. πίσω από τις δύο Red Bull. H απόδοση αυτή, κάνει το Μονεγάσκο να πιστεύει ότι η Ferrari δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την pole position στο GP Μπαχρέιν.

Ο Charles Leclerc δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε την απόδοση για την pole, αλλά μπορούμε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις. Αλλά ακόμη και αν δεν είμαστε οι πιο δυνατοί, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι στο ρυθμό αγώνα, η Ferrari έχει ακόμα την πιο πολλή δουλειά να κάνει. Αλλά είναι επίσης δύσκολο να καταλάβουμε τι κάνουν οι άλλοι».

«Είναι ακόμα νωρίς. Ίσως η Aston Martin είναι λίγο πιο γρήγορη από ό,τι θα είναι αύριο. Δεν ξέρουμε. Είναι απλά αυτό που νομίζω». Ο Leclerc ανέφερε για τη συμπεριφορά της SF-23 σε σχέση με τις δοκιμές προετοιμασίας: «Ας πούμε ότι η αίσθηση είναι καλύτερη από τις χειμερινές δοκιμές. Από την πλευρά μου, στις δοκιμές ήταν πολύ ασταθής ο τρόπος με τον οποίο λειτουργήσαμε το μονοθέσιο, επειδή δοκιμάζαμε πολλά πράγματα, οπότε δεν είχα πολύ χρόνο με το μονοθέσιο της αρεσκείας μου. Σήμερα τα κατάφερα».

«Από την άλλη, είχαμε κάποιες επιβεβαιώσεις, είδαμε αυτό που είχαμε ήδη παρατηρήσει, δηλαδή, φαίνεται ότι η Red Bull είναι λίγο πιο μπροστά από όλους. Η Aston Martin φαίνεται επίσης πολύ δυνατή, οπότε πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας, να αναζητήσουμε επιδόσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και ελπίζουμε να κάνουμε σπουδαίες κατατακτήριες δοκιμές αύριο».

Εντούτοις, εντελώς αντίθετη αίσθηση είχε ο team-mate του Μονεγάσκου στη Ferrari, Carlos Sainz, ο οποίος δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι στο τριήμερο τεστ προετοιμασίας με την ισορροπία πρόσφυσης των δύο ακόνων της Ferrari: «Απλά το μονοθέσιο δεν ανταποκρίνεται ακριβώς, όπως περιμένω, ή όπως έκανε στις χειμερινές δοκιμές. Δυσκολεύομαι λίγο περισσότερο με την ισορροπία. Είναι χειρότερο, σε σχέση με το σημείο που ήταν. Αλλά το εξετάζουμε καλά. Περιμένουμε να το διορθώσουμε για αύριο».

Ο Sainz είχε ένα τετ-α-κέ κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών σήμερα, για το οποίο δήλωσε: «Απλά δοκιμάζαμε κάποια πράγματα στο μονοθέσιο, προσπαθώντας να οριστικοποιήσουμε μερικά πράγματα που θέλαμε να δοκιμάσουμε στο FP1. Χρησιμοποιούσαμε τα μέσα ελαστικά, από τα οποία θέλαμε να απαλλαγούμε στο FP1, για να χρησιμοποιήσουμε τα μαλακά στη νυχτερινή περίοδο. Σαφώς και δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο. Δεν ήταν σκόπιμο».

«Ήταν μια δοκιμή που πήγε στραβά και επιστρέψαμε για το FP2. Έχασα λίγο χρόνο στην πίστα, έχασα λίγη ελευθερία και μάλλον πλήρωσα το τίμημα στο FP2. Παρόλα αυτά, το μονοθέσιο δεν αισθάνεται το ίδιο όπως στις δοκιμές. Ήταν μία πιο περίπλοκη Παρασκευή από ό,τι αρχικά περιμέναμε. Η ισορροπία ήταν διαφορετική και αλλάζαμε το μονοθέσιο σε όλες τις περιόδους για να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τους κύριους περιορισμούς του».

Εχθές, ο Sainz δήλωσε ότι ακόμα και αν η Ferrari δεν ξεκινήσει τη σεζόν με τις καλύτερες επιδόσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο: «Αυτό που μάθαμε πέρυσι είναι ότι όποιος κερδίζει τον πρώτο αγώνα, δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει και το Πρωτάθλημα. Αν έχεις εγκαταλείψουν και τα δύο μονοθέσια στον πρώτο αγώνα, δεν πρόκειται να χάσεις το Πρωτάθλημα, γιατί αυτό ακριβώς συνέβη πέρυσι ανάμεσα σε εμάς και τη Red Bull. Ξέρουμε επίσης πώς τελείωσε».

«Ό,τι και αν συμβεί σε αυτόν τον πρώτο αγώνα, θα παραμείνουμε ταπεινοί, πιστοί στο σχέδιό μας για την εξέλιξη των πραγμάτων που θέλουμε να βελτιώσουμε, γιατί το Πρωτάθλημα δεν κερδίζεται ούτε χάνεται σε αυτόν τον πρώτο αγώνα και απομένουν ακόμα άλλοι 22».

Δείτε τον οδηγό του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!