F1: Στις 7 Φεβρουαρίου η παρουσίαση της Alfa Romeo

H ομάδα της Alfa Romeo στη Formula 1, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για το 2023 στις 7 Φεβρουαρίου.

F1: Στις 7 Φεβρουαρίου η παρουσίαση της Alfa Romeo

H ομάδα της Alfa Romeo στη Formula 1, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για το 2023 στις 7 Φεβρουαρίου.

Το 2023 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα αγωνιστεί η βασιζόμενη στο Hinwil της Ελβετίας ομάδα της Sauber με το όνομα Alfa Romeo, καθώς η εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα τερματιστεί στο τέλος της χρονιάς, καθώς η Audi θα αρχίσει να αγοράζει μερίδιo, ενόψει της εισόδου της στη Formula 1 το 2026.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της φετινής C43 στις 7 Φεβρουαρίου στη Ζυρίχη, στις 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδας. H C43 αναμένεται να κάνει ένα σύντομο shakedown στην πίστα της Βαρκελώνης πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στις 23 Φεβρουαρίου στο Sakhir.

Για τη φετινή σεζόν, CEO της ομάδας θα είναι ο Γερμανός Andreas Seidl, o οποίος ήρθε από τη McLaren για να αντικαταστήσει τον Frederic Vasseur, ο οποίος πήγε στη Ferrari. H οδηγική σύνθεση της ομάδας παραμένει η ίδια, με τον Valtteri Bottas ηγέτη και τον Κινέζο Guanyu Zhou να εντυπωσιάζει με την έλλειψη λαθών στην πρώτη του σεζόν στην F1 το 2022.

H Alfa Romeo ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν του 2022, διαθέτοντας το ελαφρύτερο μονοθέσιο του grid και το μικρότερο μεταξόνιο, ωστόσο η συνέχεια της χρονιάς δεν ήταν αντίστοιχη, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες του midfield ήταν πιο αποδοτικές στον τομέα της εξέλιξης του μονοθεσίου. Ωστόσο, η Alfa Romeo εξασφάλισε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, από την 9η που βρισκόταν το 2021.

Η ομάδα θέλει να επιταχύνει το ρυθμό κατασκευής των αναβαθμίσεων που εγκρίνει το αεροδυναμικό της τμήμα, καθώς πέρυσι αυτή η καθυστέρηση της κόστισε αδρά. Για να διευθετηθούν κάποιες από τις καθυστερήσεις, θα προσληφθούν περισσότερα άτομα. Παράλληλα, o Bottas δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερη ελευθερία να κάνει ψυχαγωγικά πράγματα που τον ευχαριστούν, ενώ στο παρελθόν είχε την αίσθηση ότι δεν πρέπει να τα κάνει.

Ο Φινλανδός ανέφερε επίσης ότι η Alfa Romeo μετέφερε αρκετά νωρίς πέρυσι την εστίασή της στο μονοθέσιο της φετινής σεζόν. Ο Bottas ανέφερε επίσης ότι θέλει να ξεκινήσει αρκετά νωρίς μέσα στη χρονιά τις συζητήσεις για το μέλλον του στην ομάδα, δεδομένης της αλλαγής καθεστώτος που θα αρχίσει να έρχεται σιγά-σιγά.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων μονοθεσίων F1 για το 2023

03 Φεβρουαρίου: Red Bull (χρωματισμός)
06 Φεβρουαρίου: Williams (χρωματισμός)
07 Φεβρουαρίου: Alfa Romeo
11 Φεβρουαρίου: AlphaTauri (χρωματισμός)
13 Φεβρουαρίου: Aston MartinMcLaren
14 Φεβρουαρίου: Ferrari
15 Φεβρουαρίου: Mercedes
16 Φεβρουαρίου: Alpine

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!