F1: Ξεκινά επίσημα η εποχή Vasseur στη Ferrari

Σήμερα ξεκινά η νέα εποχή της Ferrari στη Formula 1, με τον Γάλλο του Frederic Vasseur, να αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα επικεφαλής της ομάδας του Maranello.

F1: Ξεκινά επίσημα η εποχή Vasseur στη Ferrari

Σήμερα ξεκινά η νέα εποχή της Ferrari στη Formula 1, με τον Γάλλο του Frederic Vasseur, να αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα επικεφαλής της ομάδας του Maranello.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα για τον Γάλλο Frederic Vasseur στην ηγεσία της ομάδας της Ferrari. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Vasseur έχει επιλέξει να μετακομίσει στη Μόντενα για να βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο της ιταλικής ομάδας. Αναφέρεται επίσης είχε εκτεταμένη επικοινωνία τις προηγούμενες εβδομάδες με τον αθλητικό διευθυντή της Scuderia -και συμπατριώτη του- Laurent Mekies.

O απερχόμενος επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, αποχαιρέτησε την ομάδα επίσημα στις 20 Δεκεμβρίου. Αναφέρεται ότι ο Ιταλοελβετός δεν θα έχει το δικαίωμα να εργαστεί σε άλλο οργανισμό της Formula 1 (ομάδες, κατασκευαστές μονάδων ισχύος, Liberty Media και FIA), για τους επόμενους 12 μήνες, δηλαδή μέχρι τη λήξη του κανονικού του συμβολαίου με τη Scuderia. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για να αποδεχθεί αυτό τον όρο, ο Binotto δέχθηκε αυξημένη αποζημίωση.

Όσον αφορά το τεχνικό τμήμα, υπάρχουν φήμες ότι ο 47χρονος επικεφαλής του τμήματος πλαισίου, Enrico Cardile, που εργάζεται στο Maranello από το 2005, ενδέχεται να προαχθεί σε τεχνικό διευθυντή. Παράλληλα εξακολουθεί να θεωρείται πιθανή και η επιστροφή του πρώην επικεφαλής σχεδιαστή Simone Resta από τη Haas, όπου πληροί καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.

Αναφέρεται ότι ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Ferrari, Enrico Gualtieri, ανανέωσε τη δέσμευσή του, αναλαμβάνοντας όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μονάδα ισχύος, καθώς το Maranello ήδη προετοιμάζεται για το 2026. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, το 20% του διαθέσιμου χρόνου έχει αφιερωθεί στην εξέλιξη της μονάδας ισχύος που θα παρουσιαστεί το 2026. Οι ώρες που αφιερώνονται σε αυτή τη μονάδα θα αυξηθούν προοδευτικά εφεξής.

Για το 2023, στόχος της Ferrari είναι να κάνει αλεξίσφαιρη την αξιοπιστία του κινητήρα της και να ολοκληρώσει τη σεζόν χρησιμοποιώντας 4 μονάδες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Formu1a.uno, η Ferrari παρουσίασε στο Άμπουτ Ντάμπι μία πειραματική προσωρινή λύση στη μονάδα ισχύος της Alfa Romeo του Valtteri Bottas, η οποία δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε το τμήμα κινητήρων του Maranello, αλλά βοήθησε τη συλλογή δεδομένων. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της ερχόμενης σεζόν, θα επιτρέπεται μόνο μία αναβάθμιση λογισμικού στις μονάδες ισχύος.

Παράλληλα, στο τμήμα κινητήρων της Ferrari επέστρεψε το Νοέμβριο επέστρεψε ο Davide Mazzoni έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στη Maserati. Στον τεχνικό ανατέθηκε η διεύθυνση του τμήματος που ασχολείται αποκλειστικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο Mazzoni είχε ήδη εργαστεί στο Maranello την εποχή των Jean Todt, Ross Brawn και Michael Schumacher, υπό τον τότε επικεφαλής του τμήματος κινητήρων Paolo Martinelli και είχε συνεργαστεί και με τον Mattia Binotto από το 2001 έως το 2013 ως τεχνικός με εξειδίκευση τόσο στην εξέλιξη και θέματα αξιοπιστίας.

Όπως έχουμε αναφέρει, η Ferrari τερμάτισε τη συνεργασία της περαν από την εταιρεία κρυπτονομίσματος Velas και με την Snapdragon της Qualcomm. Φαίνεται ότι η πρόωρη λύση της συνεργασίας με την τελευταία ήρθε διότι ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, προτίμησε μία αντίπαλη εταιρεία για τα αυτοκίνητα παραγωγής του Maranello. Αξίζει να αναφερθεί ότι το περασμένο Φθινόπωρο, η Ferrari ανακοίνωσε την έλευση δύο νέων χορηγών για φέτος: της BitDefender (που θα αντικαταστήσει τη ρωσική Kasperky, με την οποία η Scuderia έκοψε δεσμούς στις αρχές του 2022) και της HCL Software.

F1 - Charles Leclerc & Carlos Sainz (Ferrari), GP Ιταλίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!