F1: Η Mercedes απέκλεισε την πρόσληψη του Mattia Binotto

Ο επικεφαλής της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο απερχόμενος ομόλογός του στη Ferrari, Mattia Binotto να προσχωρήσει στη γερμανική ομάδα.

F1: Η Mercedes απέκλεισε την πρόσληψη του Mattia Binotto

Ο επικεφαλής της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο απερχόμενος ομόλογός του στη Ferrari, Mattia Binotto να προσχωρήσει στη γερμανική ομάδα.

Ο Toto Wolff και ο Mattia Binotto βρέθηκαν αντιμέτωποι σε πολλά ζητήματα, ενόσω ήταν επικεφαλής των αντίστοιχων ομάδων τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων σεζόν, ιδιαίτερα μέσα στο 2019, δεδομένων την διαμαρτυριών με τη νομιμότητα της μονάδας ισχύος της Ferrari.

Η Ferrari ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Binotto παραιτήθηκε από το ρόλο του και θα εγκαταλείψει το Maranello στο τέλος του μήνα, τερματίζοντας μια 28ετή θητεία στη Scuderia. Συνεπώς, παραμένει κενή μια από τις πιο υψηλού προφίλ θέσεις στη Formula 1, με τη Ferrari να δηλώνει ότι θα οριστικοποιήσει τον αντικαταστάτη της μέσα στο νέο έτος.

Μιλώντας στο podcast Beyond the Grid της F1, ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι δεν είναι μυστικό πως ο ίδιος και ο Binotto «είχαμε τις στιγμές μας» τα τελευταία χρόνια, αλλά αισθάνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ τους είχαν εξυγιανθεί φέτος.

«Βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη θέση», δήλωσε ο Wolff. «Αλλά ήταν πάντα σαφές ότι βρισκόταν υπό τεράστια πίεση. Όταν είσαι επικεφαλής ομάδας στη Ferrari, καλύτερα να έχεις ένα καλό συμβόλαιο για την έξοδό σου. Τώρα, μάλλον συνέβη το αναπόφευκτο, αλλά κράτησε περισσότερο από ό,τι νόμιζα».

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας F1 της Ferrari, ο Binotto ήταν επίσης τεχνικός διευθυντής της, έχοντας αναλάβει αυτό το ρόλο το 2016. Πριν από αυτό, ήταν επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Ferrari, θέσεις που του δίνουν ένα από τα πιο καλύτερα βιογραφικά στο paddock.

Σε ερώτηση αν η εμπειρία του Binotto θα τον έκαναν πιθανό υποψήφιο να εργαστεί στη Mercedes, επιβλέποντας ενδεχομένως το τμήμα μονάδων ισχύος της γερμανικής εταιρείας High Performance Powertrains, ο Wolff απέκλεισε το ενδεχόμενο. «Όχι, νομίζω ότι έχει σπάσει το γυαλί μεταξύ μας τα τελευταία δύο χρόνια, για να είναι εφικτό αυτό».

O επικρατέστερος υποψήφιος αυτή τη στιγμή για να αντικαταστήσει τον Binotto στη θέση του επικεφαλής της Ferrari είναι ο Γάλλος Frederic Vasseur, που ηγείται της ομάδας της Alfa Romeo αυτή τη στιγμή.

Ένας άλλος ομόλογος του Binotto, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, επίσης δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη που ο Ιταλός αποχωρεί από τη Scuderia, και δήλωσε για τον πιθανό αντικαταστάτη του: «Είναι προφανώς επιλογή της Ferrari. Νομίζω ότι θα είναι ο έκτος επικεφαλής ομάδας απέναντι από τον οποίο θα καθίσω, από τότε που βρίσκομαι στη Red Bull. Είναι προφανώς δύσκολο για αυτόν. Είχαν ένα σπουδαίο μονοθέσιο φέτος, ήταν σίγουρα πολύ ανταγωνιστικοί».

Παρότι αναφέρεται ότι η Ferrari είχε πλησιάσει τον Horner πέρυσι το χειμώνα, ο Βρετανός απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στην ομάδα του Maranello: «Η δέσμευσή μου προς την ομάδα της Red Bull είναι πολύ μεγάλη. Είμαι εκεί από την αρχή και προφανώς έχω μια πολύ στενή σχέση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!