F1: Ο Daniel Ricciardo 3ος οδηγός της Red Bull το 2023

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι ο Daniel Ricciardo θα είναι ο τρίτος οδηγός της Red Bull το 2023.

F1: Ο Daniel Ricciardo 3ος οδηγός της Red Bull το 2023

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι ο Daniel Ricciardo θα είναι ο τρίτος οδηγός της Red Bull το 2023.

Ο 79χρονος Αυστριακός Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, δήλωσε στο Sky Sport Γερμανίας ότι ο Daniel Ricciardo θα επιστρέψει στην ομάδα το 2023, ως 3ος οδηγός. Ο 33χρονος Αυστραλός θα πραγματοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο τον τελευταίο του αγώνα με τη McLaren, η οποία διέκοψε ένα χρόνο νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του τη συνεργασία της μαζί του.

Ο Ricciardo ήταν από μικρός μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Red Bull, η οποία χρηματοδότησε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο μέσο της σεζόν του 2011 με την HRT. Ο Ricciardo αγωνίστηκε για δύο χρόνια με την Toro Rosso, πριν προαχθεί στη Red Bull για να πλαισιώσει τον Sebastian Vettel το 2014.

Όταν ο Γερμανός αναχώρησε για τη Ferrari, ο Ricciardo έγινε ο ηγέτης οδηγός της ομάδας της Red Bull, έως την έλευση του Max Verstappen το 2016. Βλέποντας ότι η Red Bull είχε αρχίσει να κλίνει προς τον Max Verstappen, ο Ricciardo αποφάσισε να αποχωρήσει από αυτήν στο μέσο του 2018 (έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ομάδα τη σύγκρουση μεταξύ τους στο GP Αζερμπαϊτζάν), ίσως για να αποφύγει να γίνει Νο. 2 οδηγός του νεαρού Ολλανδού.

Μετέβη στη Renault και έπειτα από μία αρκετά άκαρπη διετία -με δύο παρουσίες στο βάθρο- με τη γαλλική ομάδα, ο Ricciardo πήρε μεταγραφή στη McLaren, όπου δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στις απαιτήσεις του μονοθεσίου, παρότι κατέκτησε τη μοναδική νίκη της βρετανικής ομάδας την τελευταία δεκαετία στο GP Ιταλίας πέρυσι.

Οπότε, ο Ricciardo, που έφυγε από τη Red Bull στο τέλος του 2018 για να μη γίνει Νο. 2 οδηγός και τώρα επιστρέφει σε αυτήν ως 3ος οδηγός, με τον Sergio Perez να διατηρεί συμβόλαιο με την ομάδα έως το τέλος του 2024.

O Helmut Marko δήλωσε: «Ο Ricciardo θα είναι ο τρίτος οδηγός μας. Έχουμε τόσους πολλούς χορηγούς, πρέπει να κάνουμε επιδείξεις και τα σχετικά, οπότε φυσικά είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους και καταλληλότερους οδηγούς για αυτό». Λογικά, ο Ricciardo θα αναλάβει και οδηγικά καθήκοντα στον προσομοιωτή της Red Bull.

Εφεδρικός οδηγός της Red Bull (και της AlphaTauri) το 2023 θα είναι ο 20χρονος Νεοζηλανδός Liam Lawson, που αντικατέστησε τον Max Verstappen στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι σήμερα.

Ο Marko ανέφερε: «Ο Lawson δεν ήταν δυστυχώς τόσο επιτυχημένος στη Formula 2 όσο ελπίζαμε, αλλά είχε ήδη μια πολύ καλή πορεία στην AlphaTauri. Έχει δυνατότητες. Θα οδηγήσει στη Super Formula στην Ιαπωνία του χρόνου και θα είναι εφεδρικός οδηγός για τη Red Bull και την AlphaTauri. Οπότε είναι στο χέρι του να κάνει το βήμα προς τα πάνω».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!