F1: Το μακροπρόθεσμο σχέδιο του Daniel Ricciardo

Ο Daniel Ricciardo δηλώνει ότι έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο για να επιστρέψει σε νίκες στη Formula 1 μια ημέρα, αλλά δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες ακόμα.

F1: Το μακροπρόθεσμο σχέδιο του Daniel Ricciardo

Ο Daniel Ricciardo δηλώνει ότι έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο για να επιστρέψει σε νίκες στη Formula 1 μια ημέρα, αλλά δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες ακόμα.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι η McLaren θα διακόψει πρόωρα τη συνεργασία της με τον Daniel Ricciardo στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1, ο 33χρονος Αυστραλός είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα του grid.

Φαίνεται ότι ο Ricciardo δεν είναι πρόθυμος να αγωνιστεί με τη Williams ή τη Haas το 2023, έχοντας παραδεχθεί ανοιχτά ότι μία επιστροφή στην Alpine θα ήταν πιο ελκυστική για τον ίδιο. Ωστόσο, η γαλλική ομάδα επέλεξε τον Pierre Gasly ως αντικαταστάτη του Fernandο Alonso, που θα μεταβεί στην Aston Martin το 2023.

Φαίνεται επίσης ότι ο Ricciardo έχει ένα σχέδιο στο μυαλό του, για το οποίο όμως δεν ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει λεπτομέρειες στο paddock του GP ΗΠΑ. Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα μεταβεί στη Mercedes ως εφεδρικός οδηγός, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα των Nyck de Vries (που θα αγωνίζεται με την AlphaTauri) και του φετινού Βέλγου Πρωταθλητή της Formula E, Stoffel Vandoorne.

Στόχος του Αυστραλού από εκεί και πέρα θα είναι να επιστρέψει κανονικά στη Formula 1 με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2024. O Ricciardo λατρεύει το Τέξας και τους τρόπους του, από την πρώτη φορά που το επισκέφθηκε. Φέτος έκανε μία ιδιαίτερη είσοδο στο paddock του Austin την Πέμπτη, καβάλα σε ένα… άλογο, τον Horsey McHorse, που είχε και ειδικό πάσο εισόδου!

Απαντώντας στο ενδεχόμενο η φετινή του επίσκεψη στο Austin να είναι η τελευταία του ως οδηγός της Formula 1, ο Ricciardo δήλωσε: «Θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα. Αλλά δεν το σκέφτομαι. Κατά κάποιον τρόπο, δεν το αποδέχομαι. Ξέρω ότι η Haas και η Williams έχουν δυνητικά ελεύθερα cockpit. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Μαζί με την ομάδα μου, δουλεύουμε πάνω σε ένα σχέδιο, στο οποίο πιστεύω ακράδαντα και στοχεύει στη μακροπρόθεσμη επιτυχία».

«Θα με δείτε τριγύρω. Θα είναι διαφορετικά για μένα, αλλά υπάρχει ακόμα ένα σχέδιο. Έτσι, δεν είναι ότι φεύγω και λέω ‘τα λέμε αργότερα’, κάθε άλλο παρά αυτό. Απλά βάζω ένα σχέδιο για να προσπαθήσω ειλικρινά να επιστρέψω στις πρώτες θέσεις του grid, να κερδίζω αγώνες και να κάνω όλα αυτά που ξέρω ότι μπορώ να κάνω».

«Είμαι 33 ετών, αλλά βλέπω τον Alonso (41 ετών) και βλέπω τον Lewis (37 ετών). Αν θέλω να συνεχίσω να οδηγώ στη Formula 1, τότε ξέρω ότι είναι ακόμα μέσα μου και μπορώ να το κάνω. Το θέμα δεν είναι να μπω στο πρώτο διαθέσιμο cockpit του χρόνου, αντίθετα κοιτάζω πιο μακριά στο μέλλον, με την ελπίδα να κερδίσω και πάλι αγώνες μια μέρα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!