F1 – Helmut Marko: O Nyck de Vries θα είναι ο ηγέτης της AlphaTauri

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, πιστεύει ότι ο 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries θα είναι ο ηγέτης της AlphaTauri το 2023, παρότι θα είναι η πρώτη του πλήρης σεζόν στη Formula 1.

F1 – Helmut Marko: O Nyck de Vries θα είναι ο ηγέτης της AlphaTauri

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, πιστεύει ότι ο 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries θα είναι ο ηγέτης της AlphaTauri το 2023, παρότι θα είναι η πρώτη του πλήρης σεζόν στη Formula 1.

Παρότι ο 27χρονος Nyck de Vries έκανε σχετικά αργά το ντεμπούτο του στη Formula 1, καλούμενος να αντικαταστήσει τον Alex Albon στο GP Ιταλίας, η πολύ καλή εμφάνιση του Ολλανδού, έπειτα από την οποία το τηλέφωνό του χτυπούσε συνέχεια, έπεισε την AlphaTauri να τον επιλέξει ως αντικαταστάτη του Pierre Gasly, ο οποίος θα μεταβεί στην Alpine του χρόνου.

Ο de Vries είχε κατακτήσει τον τίτλο στη Formula 2 το 2019, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίοδο προς την F1. Κατευθύνθηκε προς τη Formula E, όπου τη σεζόν 2020-2021 κατέκτησε τον τίτλο με τη Mercedes, η οποία προσπάθησε να τον βοηθήσει να βρει μία θέση στο grid της F1.

Αν και η γερμανική ομάδα είναι χαρούμενη που ο Ολλανδός κατάφερε να εξασφαλίσει ένα αγωνιστικό cockpit στην F1, υπάρχει μία πικρία στο γεγονός ότι πρόκειται για ομάδα της Red Bull. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανησυχία ότι ο de Vries θα μεταφέρει τεχνικά μυστικά της Mercedes στον καινούργιο του προορισμό.

Ενώ ο Ιάπωνας team-mate του Ολλανδού στην AlphaTauri, Yuki Tsunoda, θα εισέλθει στην 3η του σεζόν στη Formula 1 το 2023, ο Helmut Marko πιστεύει ότι ο de Vries θα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Όπως δήλωσε ο Marko: «Ο Yuki είναι νέος και δεν έχει την εμπειρία και το υπόβαθρο, οπότε ο Nyck θα πρέπει να ηγηθεί της ομάδας. Θα δούμε πώς θα πάει του χρόνου, αλλά από την εμπειρία και την προσωπικότητα που έχει, θα πρέπει να είναι ο ηγέτης της ομάδας».

F1 - Nyck de Vries (Williams), GP Ιταλίας 2022

Ο Marko πιστεύει ότι η εμπειρία του de Vries, που φέτος έχει οδηγήσει τα μονοθέσια των Mercedes, Williams και Aston Martin, σε ελεύθερες δοκιμές, θα είναι χρήσιμη για την AlphaTauri: «Φυσικά, η ομάδα θα επωφεληθεί από αυτό. Είναι εφεδρικός οδηγός για σχεδόν όλες τις ομάδες της Mercedes στο grid και έχει βρεθεί σε διάφορους προσομοιωτές, και θα επωφεληθούμε από αυτού του είδους την εμπειρία».

Από τον πλευρά του, ο de Vries καλωσόρισε τα σχόλια του Marko: «Θα το εκλάβω ως κομπλιμέντο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι απαραίτητα εμπειρία στην F1 για να γίνεις ηγέτης, αυτό έρχεται με τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το πως είσαι. Παρόλο που μπορεί να μην έχω κάνει ολόκληρη σεζόν, εξακολουθώ να ξέρω τι νομίζω ότι χρειάζομαι από το μονοθέσιο, το πακέτο και τους ανθρώπους γύρω μου για να πετύχουμε μαζί. Είμαι σίγουρος για αυτό».

Ο Marko δεν θέλησε να επεκταθεί όσον αφορά την πιθανότητα ο de Vries να σχηματίσει μια μέρα ένα αμιγώς ολλανδικό δίδυμο στη Red Bull Racing με τον δύο φορές Πρωταθλητή Max Verstappen, ο οποίος συνέβαλε στην πρόσληψη του συμπατριώτη του στην οικογένεια της Red Bull. Ο Marko δήλωσε: «Όπως πάντα για εμάς το θέμα είναι η απόδοση. Όταν οι άνθρωποι αποδίδουν, τότε ξέρεις πως πάει το πράγμα. Αλλά δεν σχεδιάζουμε για το 2028 ή αν ο Nyck θα είναι μια μέρα στη Red Bull, το θέμα είναι μόνο η απόδοση».

Nyck de Vries & Max Verstappen

Από την πλευρά του, ο Yuki Tsunoda αναγνώρισε ότι θα πρέπει να βελτιωθεί στο μέλλον: «Το είδος των λαθών που έκανα στη Σιγκαπούρη, σίγουρα πρέπει να τα μειώσω, καθώς και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα τις ποινές. Αυτά τα πράγματα είναι περιττά. Οπότε, σίγουρα πρέπει να βελτιώσω αυτά τα πράγματα. Ταυτόχρονα, είμαι αρκετά χαρούμενος και έχω καλή πρόοδο μέχρι στιγμής, ειδικά σε ρυθμό στον ένα γύρο. Οπότε, θα συνεχίσω με αυτή τη φόρα μέχρι την επόμενη χρονιά».

Ο Tsunoda δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στον καλό ρυθμό που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν: «Αυτή θα είναι πιθανώς μια καλή ευκαιρία να ξαναβρούμε το ρυθμό μας. Πιστεύω ότι ακόμα μαθαίνω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθω, αλλά φαίνεται ότι έχω αρκετά καλή αυτοπεποίθηση για να το κάνω αυτό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!