F1: Φημολογείται τριετής συμφωνία του Nico Hulkenberg με την Audi

Πληθαίνουν οι πηγές που θέλουν το Γερμανό Nico Hulkenberg να υπογράφει -τριετή, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα- συμφωνία με τη Sauber, η οποία θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi στη Formula 1 το 2026.

F1: Φημολογείται τριετής συμφωνία του Nico Hulkenberg με την Audi

Πληθαίνουν οι πηγές που θέλουν το Γερμανό Nico Hulkenberg να υπογράφει -τριετή, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα- συμφωνία με τη Sauber, η οποία θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi στη Formula 1 το 2026.

Ο 36χρονος Γερμανός Nico Hulkenberg αναμένεται να αγωνίζεται με τα χρώματα της Sauber από το 2025 στη Formula 1. Ο πεπειραμένος Γερμανός δημοσιογράφος Ralf Bach αναφέρει ότι η συμφωνία έχει ήδη κλείσει και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του συμβολαίου, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται πιθανώς έως τα τέλη Μαΐου.

Η Sauber προετοιμάζεται για την έλευση της Audi στη Formula 1 με δική της μονάδας ισχύος το 2026, καθώς πρόσφατα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 100% της ελβετικής ομάδας. Ο Hulkenberg, που πέρυσι επέστρεψε στη Formula 1 με την ομάδα της Haas έπειτα από τρία χρόνια απουσίας (με σποραδικές συμμετοχές, αντικαθιστώντας οδηγούς που είχαν Covid-19), έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του.

Αποτελεί έναν πολύ έμπειρο οδηγό, o οποίος όμως δεν έχει καταφέρει να διακριθεί όπως ίσως θα του άξιζε. Στο GP Κίνας, ο Nico Hulkenberg ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του Ιταλού Andrea de Cesaris, συμπληρώνοντας 208 συμμετοχές σε Grand Prix χωρίς νίκη, και πιο συγκεκριμένα, χωρίς να έχει ανέβει καν στο βάθρο.

Η Audi είχε εκφράσει εξαρχής την επιθυμία της να έχει ένα Γερμανό οδηγό και ο Hulkenberg έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον CEO της Sauber, τον Andreas Seidl. Ο «Hulk» είχε ανακηρυχθεί νικητής στις 24 Ώρες του Le Mans το 2015 με την ομάδα της Porsche, όταν ο -επίσης Γερμανός- Seidl ήταν επικεφαλής της. Επίσης, ο Hulkenberg είχε αγωνιστεί με την ομάδα της Sauber στην F1 το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία του Hulkenberg με τη Sauber/Audi είναι πολυετής και θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2027. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα της Audi να βασιστεί σε έμπειρα χέρια για την εξέλιξη του μονοθεσίου και της μονάδας ισχύος στα πρώτα χρόνια των καινούργιων τεχνικών κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ το 2026.

F1 - Nico Hulkenberg (Haas), GP Κίνας 2024

Οι οδηγοί που αγωνίζονται φέτος με τη Sauber, o Φινλανδός Valtteri Bottas και ο Κινέζος Zhou Guanyu δεν φαίνεται να έχουν θέση στα μελλοντικά σχέδια της Audi. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Audi θα περιμένει έως τα μέσα Μαΐου την απάντηση του Carlos Sainz, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να βρεθεί σε μία ομάδα που δεν είναι ανταγωνιστική και εκτιμά ότι οι καλύτερες επιλογές του (Red Bull και Mercedes) διαθέτουν ακόμα μία κενή θέση.

Αν ο Sainz δεν δείξει ενδιαφέρον, η Audi θα εξετάσει τις εναλλακτικές επιλογές της, όπως είναι οι δύο οδηγοί της Alpine, Esteban Ocon και Pierre Gasly. Το συμβόλαιο και των δύο οδηγών με την Alpine λήγει στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, και έπειτα από τη μαζική έξοδο επιφανούς προσωπικού από τη γαλλική ομάδα, και τα απογοητευτικά της αποτελέσματα μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, αναφέρεται ότι και οι δύο Γάλλοι σκέφτονται να κάνουν μία αλλαγή στην καριέρα τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!