F1: Η Alpine ανακοινώνει μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό της τμήμα

Έπειτα από την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή και του επικεφαλής αεροδυναμική της ομάδας της Alpine στη Formula 1, ανακοινώθηκε καινούργια διάταξη, με τρεις τεχνικούς διευθυντές επιμέρους τμημάτων (μηχανολογίας, αεροδυναμικής και απόδοσης).

F1: Η Alpine ανακοινώνει μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό της τμήμα

Έπειτα από την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή και του επικεφαλής αεροδυναμική της ομάδας της Alpine στη Formula 1, ανακοινώθηκε καινούργια διάταξη, με τρεις τεχνικούς διευθυντές επιμέρους τμημάτων (μηχανολογίας, αεροδυναμικής και απόδοσης).

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Μπαχρέιν, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν ο τεχνικός διευθυντής και ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Alpine, Matt Harman και Dirk de Beer, αντίστοιχα, παρότι ο πρώτος ήταν παρών στο pit wall της γαλλικής ομάδας στο Sakhir. Οι δύο τεχνικοί εξακολουθούν να εργάζονται στην ομάδα έως ότου συμπληρώσουν (τον Απρίλιο) την περίοδο προειδοποίησης που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους.

Τη Δευτέρα, η Alpine ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει διάταξη τεχνικού τμήματος με τρεις διευθυντές, παρόμοια με αυτήν της McLaren. O Joe Burnell θα είναι τεχνικός διευθυντής μηχανολογίας, ο David Wheater θα γίνει τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής και ο Ciaron Pilbeam θα είναι τεχνικός διευθυντής απόδοσης. Οι τρεις τεχνικοί θα αναφέρονται στον επικεφαλής της ομάδας, Bruno Famin, o οποίος έχει μονιμοποιηθεί φέτος σε αυτή τη θέση, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Alpine (που συμμετέχει και στο WEC).

Στο τμήμα μονάδων ισχύος της Renault στο Viry-Chatillon, παραμένει τεχνικός διευθυντής ο Eric Meignan, ο οποίος επικεντρώνεται στην εξέλιξη της μονάδας του 2026. Παράλληλα, στην παρουσίαση του φετινού μονοθεσίου, η Alpine ανακοίνωσε ότι όρισε ως CEO της ομάδας στο Enstone τον John Woods, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Lotus (την αυτοκινητοβιομηχανία), ο οποίος έχει ξεκινήσει να εργάζεται, ενώ το ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου κατέχει πλέον στο Viry η Audrey Vastroux.

O David Wheater, ο οποίος είχε εργαστεί στην ομάδα κατά τη διάρκεια των ημερών των Renault/Lotus (2003-2013), επέστρεψε πρόσφατα στο Enstone έπειτα από μία 9ετή θητεία στη Williams. H Alpine ανέφερε ότι οι αλλαγές αποτελούν απάντηση στο πολύ κακό ξεκίνημα της σεζόν, καθώς στο GP Μπαχρέιν ήταν η τελευταία ομάδα, με ένα υπέρβαρο μονοθέσιο (επειδή απέτυχε στα αρχικά πλευρικά crash test και χρειάστηκε να ενισχυθεί το monocoque), στο οποίο λείπει αεροδυναμικό φορτίο στο πίσω μέρος.

O Bruno Famin δήλωσε: «Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτές τις οργανωτικές αλλαγές, καθώς βλέπουμε ξεκάθαρα ότι δε βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε, ούτε πρέπει να είμαστε, όσον αφορά το επίπεδο των επιδόσεων. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ακόμη βήμα όσον αφορά την οργάνωση και τους ανθρώπους. Η νέα δομή με τρεις τεχνικούς διευθυντές, ο καθένας από τους οποίους ειδικεύεται σε διαφορετικούς τομείς, θα φέρει καλύτερο έργο και συνεργασία σε όλους τους τεχνικούς τομείς, και θα συμβάλει στην επίτευξη επιδόσεων από τα εργοστάσια μέχρι την πίστα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!