F1: Νέος τεχνικός διευθυντής στο τμήμα κινητήρων της Renault

Η Renault προσέλαβε τον Eric Meignan, πρώην μηχανολόγο της Mercedes και της Ferrari, για να διευθύνει το τεχνικό τμήμα του Viry-Chatillon, όπου παράγονται οι μονάδες ισχύος της Formula 1 που χρησιμοποιεί η Alpine.

F1: Νέος τεχνικός διευθυντής στο τμήμα κινητήρων της Renault

Η Renault προσέλαβε τον Eric Meignan, πρώην μηχανολόγο της Mercedes και της Ferrari, για να διευθύνει το τεχνικό τμήμα του Viry-Chatillon, όπου παράγονται οι μονάδες ισχύος της Formula 1 που χρησιμοποιεί η Alpine.

Οι μεγάλες ανακατατάξεις συνεχίζονται στο στρατόπεδο της Alpine και της Renault. Σε μια σεζόν που έχουμε ήδη δει τις αποχωρήσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της μάρκας Laurent Rossi, του διευθυντή της ομάδας Otmar Szfanauer, του αγωνιστική διευθυντή Alan Permane, και του επικεφαλής τεχνικού στελέχους Pat Fry, καθώς και την προαγωγή του Bruno Famin σε αντιπρόεδρο μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Renault διόρισε τον Eric Meignan ως επικεφαλής του εργοστασίου κινητήρων Viry-Châtillon.

Απόφοιτος του Εcole Nationale Supérieure d’Arts et Métiers, ο Γάλλος μηχανολόγος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Peugeot (1994-200), πριν περάσει στην Cosworth, όπου εργάστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επάνω στον κινητήρα της Formula 1.

Από το 2004 έως το 2011 εργαζόταν στη Mecachrome, η οποία διαχειριζόταν τους κινητήρες του GP2 (νυν Formula 2). O Meignan θα ξεκινήσει να εργάζεται στις εγκαταστάσεις του Viry-Chatillon αυτό το μήνα, έχοντας πρόσφατα εγκαταλείψει τη θέση του επικεφαλής τμήματος στον οργανισμό κατασκευής των αγωνιστικών μονάδων ισχύος της Ferrari στο Maranello της Ιταλίας.

Ο Meignan πέρασε τρεισήμισι χρόνια στη Ferrari, ενώ προηγουμένως κατείχε τις θέσεις του επικεφαλής τμήματος και του επικεφαλής μηχανολόγου στο τμήμα μονάδων ισχύος της Mercedes HPP, όπου παρέμεινε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Θα είναι υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση του τμήματος μονάδων ισχύος της Renault και θα αναφέρεται απευθείας στον Bruno Famin, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Alpine.

Από την αποχώρηση του Remi Taffin από τη Renault το 2021, το γαλλικό τμήμα κινητήρων δεν είχε τεχνικό διευθυντή. Η μονάδα ισχύος της Renault είναι γνωστό ότι υστερεί σε ιπποδύναμη (η ομάδα ισχυρίζεται έως και 35 ίππους, οι μετρήσεις των αντιπάλων λένε 10-15 ίππους) σε σύγκριση με αυτούς των υπόλοιπων κατασκευαστών του grid, αλλά η προσπάθεια ισοστάθμισης των V6 από την πλευρά της Alpine δεν έχει καρποφορήσει.

Παράλληλα, η Alpine ανακοίνωσε ότι στην ακαδημία νεαρών οδηγών της εντάχθηκε ο 23χρονος Ινδός Kush Maini, που βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Formula 2 αυτή τη στιγμή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!