DTM – Spielberg: Πρώτες φετινές νίκες

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες του DTM στο Red Bull Ring, όπου οι Kelvin van der Linde και Rene Rast κατέκτησαν τις πρώτες φετινές τους νίκες, για την Audi και την BMW, αντίστοιχα.

Ο Νοτιοαφρικανός Kelvin van der Linde κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη με Audi R8 LMS GT3 Evo2 στον αγώνα του Σαββάτου στο Red Bull Ring της Αυστρίας, μετά από μια σειρά από αποτυχίες φέτος. Με αυτή την επιτυχία, ο Νοτιοαφρικανός χάρισε στην ομάδα του, Abt Sportsline, το 250ό της βάθρο στο DTM.

Ο καιρός έπαιξε σημαντικό ρόλο στον 13ο αγώνα της φετινής σεζόν του DTM, στην πίστα του Red Bull Ring στην Αυστρία. Λόγω της ελαφριάς βροχής που έπεφτε, σχεδόν όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν με ελαστικά για βρεγμένο. Οι θεατές έζησαν έναν από τους πιο συναρπαστικούς και γεμάτους δράση αγώνες της σεζόν, με σκληρές μάχες και πλήθος προσπερασμάτων.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος φέτος στο DTM Γερμανός Laurin Heinrich, με την Porsche 911 GT3 R, είχε κατακτήσει την pole position και κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρχικό προβάδισμα άνω των δύο δευτερολέπτων. Ο Kelvin van der Linde, που βρισκόταν στην 4η θέση, ήταν ο πρώτος από τους επικεφαλής που πραγματοποίησε το υποχρεωτικό του pit stop. Λίγο αργότερα, έχοντας προλάβει να ζεστάνει τα σλικ ελαστικά της Pirelli, ο van der Linde προσπέρασε τον Heinrich για τη νίκη.

Ο Heinrich, είδε την καρό σημαία μόλις 1,3 δλ. πίσω από τον νικητή για να ανέβει για δεύτερη φορά στο βάθρο φέτος. Ο Τσέχος Ricardo Feller έκανε μια συγκλονιστική αντεπίθεση με το Audi R8 LMS GT3 Evo2, ερχόμενος από την 26η θέση για να τερματίσει τρίτος.

Στο δεύτερο αγώνα, ο Γερμανός τρεις φορές Πρωταθλητής του DTM, Rene Rast, αφότου εξασφάλισε την 26η pole position του δεν κατέκτησε μόνο την 26η νίκη του, αλλά και την πρώτη του για την BMW. Σε έναν πολύ πιο ήρεμο αγώνα από αυτόν του Σαββάτου, ο team-mate του Rast στη BMW, Sheldon van der Linde, τον ακολούθησε στη γραμμή του τερματισμού 1,263 δευτερόλεπτα αργότερα, σημειώνοντας το «1-2» για τη βαυαρική εταιρεία.

Ωστόσο, παρά το καλό αυτό αποτέλεσμα, ο Νοτιοαφρικανός έχει πλέον πραγματικά μόνο μαθηματικές ουσιαστικά πιθανότητες να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στο DTM. Πολύ διαφορετική είναι η ιστορία για τον Αυστριακό οδηγό της Porsche, Thomas Preining, ο οποίος ανέκτησε την πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών, χάρη στην 3η θέση που κατέλαβε στον αγώνα της Κυριακής στην πατρίδα του.

Συνεπώς, μια τριπλή μάχη για τον τίτλο θα εκτυλιχθεί στο φινάλε της σεζόν στο Hockenheim, μεταξύ 20-22 Οκτωβρίου. Ο Preining, ο Ιταλός εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini, Mirko Bortolotti, και ο Τσέχος Ricardo Feller (Audi) διατηρούν ελπίδες να στεφθούν Πρωταθλητές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!