Extreme E-Σαρδηνία: Φωτιά στη μάχη για τον τίτλο

Στη Σαρδηνία κατευθύνθηκε για τον 7ο και 8ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος Extreme E με ηλεκτρικά εκτός δρόμου οχήματα, όπου η ομάδα του Carlos Sainz πήρε την πρωτοπορία στη βαθμολογία από την ομάδα του Nico Rosberg.

Η ομάδα του θρύλου του WRC, Carlos Sainz, κατέκτησε τη νίκης τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου στη Σαρδηνία, όπου διεξήχθη ο Island X Prix για το Πρωτάθλημα ηλεκτρικών εκτός δρόμου οχημάτων της Extreme E, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη της στη φετινή σεζόν. Οι Laia Sanz και Mattias Ekstrοm κυριάρχησαν στην αγωνιστική δράση της ημέρας με δύο νίκες σε Heat στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στο Μεγάλο Τελικό, που είδε να προκαλούνται σημαντικές ζημιές σε τέσσερα από τα πέντε αυτοκίνητα που συμμετείχαν, η ABT Cupra XE, με τους Sebastien Loeb και Klara Andersson, είδε την καρό σημαία στη 2η θέση, μπροστά από τη Veloce Racing (Kevin Hansen / Molly Taylor), με το αυτοκίνητο της βρετανικής ομάδας να διασχίζει τη γραμμή του τερματισμού με σπασμένους υαλοκαθαριστήρες.

Η ομάδα του πρώην Πρωταθλητής της Formula 1 Nico Rosberg, η Rosberg X Racing (RXR), η οποία είχε φανεί εκτός συναγωνισμού όταν ο Johan Kristoffersson σταμάτησε στο πρώτο του stint, κέρδισε κρίσιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα με την 4η θέση που πήρες, παρά τη βλάβη στην υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού. Νικητές του Redemption Race και του Continental Traction Challenge ήταν οι Timmy Hansen και Catie Munnings, καθώς η ομάδα της Andretti έκλεισε την ημέρα με θετικό τρόπο, έπειτα από μία εγκατάλειψη στο Qualifying 1 και χωρίς να έχει πάρει εκκίνησης στο Qualifying 2.

Στο δεύτερο αγώνα του Σαββατοκύριακου, η ομάδα του 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, η X44, κατέκτησε τη δεύτερη φετινή της νίκη με τους Fraser McConnell και Cristina Gutierrez να τερματίζουν εμπρός από τη Roeberg X Racong του πρώην Πρωταθλητή της F1, Nico Rosberg. Με αυτό το αποτέλεσμα, η RXR πλησίασε στους μόλις τρεις βαθμούς την Acciona | Sainz XE Team που προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της ABT Cupra XE, με τους Sebastien Loeb και Klara Andersson, να βρίσκονται και πάλι στο podium, έχοντας τερματίσει εμπρός από το αυτοκίνητο της Chip Ganassi Racing. Νικητές του Redemption Race ήταν οι Kevin Hansen και Molly Taylor, με τη Veloce Racing να διατηρείται στη μάχη για τον τίτλο. Μόνο 21 βαθμοί χωρίζουν την πρώτη τριάδα, καθώς η Extreme E οδεύει προς τους δύο τελευταίους γύρους της φετινής σεζόν, που θα διεξαχθούν στη Χιλή στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!