IndyCar – Mid-Ohio: Σερί τριών νικών

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 9ο αγώνα της φετινής σεζόν ΙndyCar, που διεξήχθη στο Mid-Ohio, όπου ο Ισπανός Alex Palou κατέκτησε την 3η συνεχόμενη νίκη του.

Ο κυρίαρχος της βαθμολογίας της φετινής σεζόν στο IndyCar, και Πρωταθλητής του 2021, Alex Palou, σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του (και την 5η σε 6 αγώνες). Ο 26χρονος οδηγός της Chip Ganassi Racing πήρε τα ηνία του αγώνα κατά τη διάρκεια του μεσαίου stint της στρατηγικής δύο pit stop που ακολουθούσε και τη διατήρησε έως την καρό σημαία.

O Palou κατάφερε να απομακρυνθεί από τον poleman, Colton Herta (Andretti Autosport), ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν άτυχος, καθώς μία υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane του κόστισε μία θέση στο βάθρο. Ο Herta είχε τεθεί επικεφαλής στην αρχή του αγώνα εμπρός από τον Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan), ενώ ο Palou πάλευε με τον Kyle Kirkwood (Andretti) για την 3η θέση.

Πιο πίσω, ο Marcus Ericsson (Ganassi) καβάλησε τη McLaren του Felix Rosenqvist. Ο Rahal επιτέθηκε στον Herta στο 13ο γύρο καθώς ο τελευταίος έκανε παράπονα στον ασύρματο για την καταπόνηση των ελαστικών του, αλλά δεν κατάφερε να περάσει. Ο Palou, που είχε εκκινήσει με τη σκληρή γόμα, κατάφερε να περάσει 3ος, με προσπέρασμα από την εξωτερική στη στροφή 4 του 19ου γύρου επί του Kirkwood, που είχε τετ-α-κέ και έπεσε 9ος.

Ο Palou έπιασε τους Herta και Rahal, αλλά μείωσε το ρυθμό του για να εξοικονομήσει καύσιμα. Παρατείνοντας το πρώτο του stint, είχε τεθεί επικεφαλής και έπειτα από την επίσκεψή του στα pits, από τα οποία εξήλθε και πάλι στην πρωτοπορία, ο Herta δεν έδειχνε να έχει το ρυθμό να τον απειλήσει.

Στο δεύτερο pit stop του, ο Herta υπερέβη το όριο ταχύτητας στο pit lane και η ποινή που δέχθηκε τον έριξε στην 11η θέση, ενώ και ο Rahal είχε ένα καταστροφικό pit stop. O Palou κέρδισε ανενόχλητος, με τον team-mate του, Scott Dixon να ολοκληρώνει το θρίαμβο της Chip Ganassi Racing. Το βάθρο συμπλήρωσε ο περυσινό Πρωταθλητής Will Power με το μονοθέσιο της Penske.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!